Öldürülen İngiliz diplomatın cesedi yol kenarında bulundu

Öldürülen İngiliz diplomatın cesedi yol kenarında bulundu

İngiltere’nin Beyrut Büyükelçiliğinde çalışan 30 yaşındaki İngiliz diplomat Rebecca Dykes’ın, tecavüze uğradıktan sonra öldürülüp cesedinin yol kenarına atıldığı iddia ediliyor.

Dykes’ın Ocak 2017’den bu yana Büyükelçiliğe bağlı Uluslararası Gelişim Departmanı’nda program ve politika müdürü olarak çalıştığı açıklandı.

diplomat-2.jpg

 Eski sevgilisi burnunu kopardı

 

Olayla ilgili henüz yetkililer tarafından açıklama yapılmazken, Dykes’ın Cuma günü akşamı bir barda arkadaşlarıyla buluştuğu belirtildi. İngiltere’nin The Sun gazetesi ise, genç kadının önce cinsel saldırıya maruz kaldığını ve tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğünü yazdı.

 

 Ukraynalı mankeni dövüp tecavüz edip sonra da şantaj yapmış

 

BBC’ye konuşan üst düzey bir polis yetkilisi de, Dykes’ın boğulduğunu söyledi. Olayla ilgili bir soruşturma başlatıldığı, Diplomatın ölüm şeklinin ise yapılacak otopsinin ardından açıklığa kavuşacağı belirtildi.

Dykes’ın ailesi ise “Rebecca’nın kaybıyla yıkıldık ve şu an ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Medyanın mahremiyetimize saygılı olmasını rica ediyoruz"

Britanya’nın Lübnan Büyükelçisi Hugo Shorter, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Tüm büyükelçilik bu haberle derinden sarsıldı. Düşüncelerimiz Becky’nin ailesi, dostları ve iş arkadaşlarıyla birlikte” yazdı.

 

Dışişleri Bakanlığı da soruşturmayla ilgili Lübnanlı yetkililerle temas halinde olunduğunu duyurdu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.