Ölen ölmiştür her ölene anma düzenleyemeyiz

Ölen ölmiştür her ölene anma düzenleyemeyiz

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Okmeydanı'nda yaşananlarla ilgili konuştu. Erdoğan, "Dün Berkin Elvan'ı anmak için törenler düzenleyeceklermiş. Kusura bakmayın biz her ölüm hadisesinde anma mı düzenleyeceğiz? Ölmüştür, bitm

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'da Okmeydanı'nda yaşananlarla ilgili konuştu. Erdoğan, Okmeydanı'nda yaşanan olaylara değinirken "Soma'yı bahane edip yeni cinayetler işleyen kan tacirleri karşısında susmayacağız. Dün Berkin Elvan’ı anmak için törenler düzenleyeceklermiş. Kusura bakmayın biz her ölüm hadisesinde anma mı düzenleyeceğiz? O zaman bütün işleri bırakalım tören düzenleyelim. Ölmüştür geçmiştir, bitmiştir. Molotoflarla, maskelerle, havai fişeklerle saldırdılar. Bunlara karşı  polis eli kolu bağlı mı duracak. Nasıl sabrediyorlar anlamıyorum." dedi.


Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"HAYAT RİSKLERLE DOLU"

"Soma'da bölgede yaraları sarmak için canla başla hala çalışanlar var. Çarşamba günü yaptığımız toplantıda gerek maden yapısı, gerek iş sağlığı yasalarına ne gibi ilaveler yapılacağı hususunda görüşmeler oldu. Bu konularda kademe kademe adımlar atılacaktır. Soma'dan temsilen 10 kişi geldi. Gerek ben, gerek bakan arkadaşlarımla görüştüler. Kazanın neden olduğunu anlamak için onları dinledik. Hayat risklerle dolu bir şeylerde istediğiniz kadar testler yapın, kaza oranını sıfırlamak söz konusu değildir.Minimize etmek en idealidir. Ama sıfıra indirmek mümkün değildir.

"HER ÖLÜMDE ANMA MI DÜZENLEYECEĞİZ, ÖLMÜŞTÜR GEÇMİŞTİR"

Sormak lazım siz bundan önce bu ülkede meydana gelen musibetlerde oyunuzu nereye vermiştiniz? Bunlar ne akılsız adamlar, ne densiz adamlar. Ellerinde kalem çalakalem gidiyorlar. Zihniyet bu. Biz bu ülkede gerilimin tarafı değiliz. Medya yolu ile, sosyal medya ile estirilen ırkçılığın, şiddet çağrısının içinde değiliz. Yürekler yanarken sustuk, şehitlerimiz üzerinde sokaklarda terör estirilirken sustuk. Şımarıklık karşısında, nefret suçları karşısında susacak değiliz. Soma’yı bahane edip yeni cinayetler işleyen kan tacirleri karşısında susmayacağız. Dün Berkin Elvan’ı anmak için törenler düzenleyeceklermiş. Kusura bakmayın biz her ölüm hadisesinde anma mı düzenleyeceğiz? O zaman bütün işleri bırakalım tören düzenleyelim. Ölmüştür geçmiştir. Kılıçdaroğlu’na göre bu ekmek almaya giderken bir çocuğumuz. Dürüst ol dürüst, resimlerle kayıtlar ortada. O evladı aldatanlarda ortada. Olayların olduğu yıldönümü bunu gerekçe tuttular. Molotoflarla, maskelerle, havai fişeklerle saldırdılar. Bir Molotof polis aracına düştü ve polislerimiz yanmaya başladı. Arkadan gelen polis aracı orada müdahale etme noktasına gitti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.