Olmaz Demeyin Bu Da Oldu..! Sologami Yükselen Trend

Olmaz Demeyin Bu Da Oldu..! Sologami Yükselen Trend

Olmaz Demeyin Bu Da Oldu..! Son Moda: Sologami..Kendi Kendinle Evlenirmiydin?

Evet..Evet..Yanlış okumadınız. Artık son trend Sologami yani Kulağa anlamsız gelsede kendi kendinle evlenme…!

sologami1.jpg

Sologami seremonisinin hukuki bir bağlayıcılığının olmamasına karşın, tıpkı gerçek bir düğün gibi yüzük, gelinlik ve kutlama yapılarak bireyler kendi kendileriyle evleniyorlar. Bu eylem hem kadınlar hem erkekler için geçerli olsa da, daha çok kadınların benimsediğini eklemek gerek.

sologami4.jpg

Sologami, kendi sevmek ve öz şefkat değerlerine bağlılıktır Bu uygulamayı destekleyenler, onun kişiyi daha mutlu bir yaşama götürdüğünü savunur.

Kendi kendiyle evlenme normal düğünler gibi gerçekleşir. Davetliler, pasta ve organizasyon dahil her şey olabilir. Ayrıca, kişinin kendine sevgisini ifade edebileceği, ayna ve mum bulunan özel bir oda da bulunabilir. Yurt dışında sologami evlilik programları düzenleyen şirketler vardır ve evlilikten önce rehberlik, uygulama ve destek sağlarlar.

sologami3-001.jpg

Sologami’nin çıkış noktası Japonya.. Japonya'da kendi kendine evlenenler herhangi bir kutlama veya düğün yapmıyorlardı. Şimdi ise birçok kadın, İtalyan olan Laura Mesi'nin yaptığı gibi düğün organize ederek kendi kendileriyle evleniyorlar. 2017 yılında İtalya'da rüya gibi bir düğünle kendisiyle evlenen kadının düğün videosu sosyal medyada rekorlar kırmıştı. Mesi, 70 kişinin davet edildiği düğününde yüzüğü kendi parmağına takarak, evliliğini kutladı. Bunu neden yaptı? Çünkü 40 yaşından önce evlenmek istiyordu, ama uygun bir eş bulamamıştı. 'Bir insanı sevmem için önce kendimi sevmem gerekir.' diyerek kendisiyle evlenmeye karar vermişti.

sologami2.jpg

Son olarak da, Almanya Hamburg'da ilk defa bir Alman kendisiyle evlendi. Bir kilisede düzenlenen seremoniyle kendisiyle evlenen bir kadın, resmi olarak bir karşılığı olmayan, hiçbir evraka veya formaliteye gerek duymadan evlendi. Papazın dediğine göre, zor bir hayat geçiren kadın, evliliğini sadece sevdikleriyle paylaşmak için kilisede böyle bir organizasyon düzenlemiş. Kendisiyle yapmış olduğu evliliği aile üyeleri ve arkadaşlarıyla kutladı.

 

#sologamy hashtagi ile yayılan bu trendin başlangıç yerinin İnstagram olduğunu da belirtmekte fayda var…

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.