Ölüler bizi işitebilir mi? Video Haber

Ölüler bizi işitebilir mi? Video Haber

En çok konuşulan ve tartışılan konuların başında gelen “Ölüler bizi işitebilir mi?” sorusunun cevabını değişik şekillerde duyarız. Bu konuda Teolog Mehmet Okuyan'ın görüşleri şöyle:

 

En çok konuşulan ve tartışılan konuların başında gelen “Ölüler bizi işitebilir mi?” sorusunun cevabını değişik şekillerde duyarız. Bu sorunun cevabını bir de Teolog Mehmet Okuyan’dan dinleyelim. Tanınmış tefsirci olan Okuyan, Ayet açıklamaları ile dikkatleri çekiyor.

 

Tefsir çalışmaları ile bilinen Teolog Mehmet Okuyan’ın Ölüler bizi işitebilir mi? Sorusuna verdiği cevap özellikle tarikat-cemaat cephesinden çok eleştiri alıyor. Hadislerle ve menkıbelerle öteki dünya ile ilgili bilgiler verenlerin iddiasına Okuyan ayet ile açıklamalar getiriyor.

Tasavvuf ve tarikat bilgilerinde kaynağı belli olmayan hadisler ile ölülerin yaşayan insanları işitebildiği iddia ediliyor.

Mehmet Okuyan ise bunun mümkün olmadığı iddia ederek, iddiasını Kur’an dan delil vererek açıklıyor.

 

Mehmet Okuyan kimdir?

1965 Trabzon/Çaykara doğumlu olan Mehmet Okuyan, İlköğretimini Çaykara’da Ortaöğretimini Hayrat İlçesinde tamamladı. On dokuz Mayıs İlahiyat Fakültesi’nden 1987 yılında mezun olan Okuyan, aynı fakültede Tefsir Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Yüksek Lisansını “Yirminci asrın ilk yarısındaki Türk Müfessirleri” isimli tezi ile aynı fakültede 1990 yılında tamamladı.

Doktorasını ise, “Necmuddindaye ve tasavvufi tefsiri” başlıklı tezi ile 1994 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesinde tamamladı. Aynı fakültede Yardımcı Doçent oldu. 2002 Yılında ise Doçent olarak görev yaptı.

 

ESERLERİ:

Makaleler:

Mehmet Okuyan’ın makaleleri İlmî Araştırmalar, İslâmî Araştırmalar adlı dergilerde yayınlandı. Ayrıca Okuyan TDV İslâm Ansiklopedisinde madde yazarlığı da yaptı.

Tefsirler:

Necmuddin Daye ve Tasavvufi Tefsiri (2001)

Kur’an Verilerine Göre Öteki’nin Konumu (2001)

Kur’anda Vücuh ve Nezair (2001)

Son Dönem Osmanlı’da İki Müfessir: Bereketzade İsmail Hakkı ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa (2001)

 

 

 

 

İşte Mehmet Okuyan’ın o konuşması

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum