Ömer Çelik açıkladı: Verilen zayiat kat kat fazla

Ömer Çelik açıkladı: Verilen zayiat kat kat fazla

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sıcak gelişmelerin yaşandığı İdlib’deki saldırılarla ilgili konuştu. Esed rejiminin Türk gözlem noktasına gerçekleştirdiği saldırıyı değerlendiren Çelik ''Karşı tarafa verilen zayiat kat ve kat fazladır'' ifadesini kullandı.

Ömer Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Gelinen noktada kararlılık en üst düzeydedir. İdlib'deki çatışmaların, Türkiye'nin sınırlarına güvenliği sağlamak için TSK üzerine düşeni uzun zamandır gerçekleştirmektedir. İdlib'deki gözlem noktalarının görevi, burada durumu gözlemlemektedir.

 

ZAYİAT ÇOK FAZLA

Hedefler tahrip edilmiş, şehitlerimizin kanları yerde kalmamıştır. TSK, İdlib'deki saldırılara misliyle karşılık vermiştir. Karşı tarafa verilen zayiat kat ve kat fazladır. Silahlı kuvvetlerimiz gereken bilgileri açıklayacak. Gelişmeler yakın bir şekilde takip ediliyor. Cumhurbaşkanımız gerekli talimatları vermiştir. Saldırıya verilen karşılık meşru müdafaa olarak kesintisiz tereddütsüz ve sürekli olacaktır.

İdlib'de rejim şu ana kadar yapılan bütün mutabakatlara karşı gelmiş, İdlib'de insanı felakete neden olmuştur.

 

“ÇEKİLME SÖZ KONUSU DEĞİL”

Türkiye'nin kararlılığı tamdır. Gözlem noktalarımız görevine kararlılıkla devam edecektir. Türkiye'nin gözlem noktalarından çekilmesi söz konusu değildir. Bu noktalara takviyeler gerçekleştirilmiştir. TSK kendisine karşı yapılan her saldırıya misliyle karşılık verecektir. Bunun için her türlü kapasiteye ve teçhizata sahiptir.

Sınırlarımızın içine doğru, Hatay'a doğru yapılan atışları bu saldırganlığı hepimiz hatırlıyor. Terör örgütleri sınırımıza geldiği zaman bizim insanımız zarar görmektedir.

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın Putin ile görüşmesi her zaman mümkündür. Geçtiğimiz günlerde de bir görüşme yapıldı. Gelen heyetle bugün ikinci bir görüşme yapıldı, henüz somut bir sonuç ortaya çıkmadı. Ancak Türkiye'nin bu konuda kararı nettir. Rejimin belirli bir bölgeye kadar çekilene kadar kararlığımız sürecektir. Rejim ihlal ettiği çizgiden çekilene sahada sükuneti sağlayana dek bu bölgede faaliyetimiz devam edecek.

 

“NATO’DAN DUYMAK İSTEDİKLERİMİZ VAR”

Türkiye yapılan bu saldırılar çerçevesinde sürekli olarak NATO ile istişare ediyor. NATO'nun teröre karşı mücadelede yanımızda olması beklenmektedir. Türkiye NATO'nun tüm güney sınırlarını tek başına korumaktadır. NATO doğası gereği Türkiye'yle dayanışma olmalıdır. NATO'dan buna dair sözler duymak istiyoruz.

Rejimin saldırısı karşısında rejime yönelik bir karşılık var. Gözlem noktalarımıza, manevra sahalarımıza girenlere düşman olarak karşılık veriyoruz. Rejime de böyle karşılık vereceğiz. Türkiye uluslararası hukuk kuralları ile sınırını çizmiştir.”

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.