Ömer Çelik’ten EYT açıklaması: Ülkeye maliyeti çok fazla

Ömer Çelik’ten EYT açıklaması: Ülkeye maliyeti çok fazla

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı sonrası EYT konusu başta olmak üzere gündeme ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

Ömer Çelik gündemle ilgili şu açıklamalarla bulundu:

EYT AÇIKLAMASI

“Cumhurbaşkanımız uzun zamandır Türkiye'nin yönetiminde birinci derecede söz sahibi. Sorunlara duyarlıyız ama ülkeye maliyeti vardır. Ülkeye bir maliyeti vardır. Bu maliyet altından kalkılacak bir maliyet değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız son sözü söylemiştir. Bazı partiler açıklama yapıyor. Onlar bu sorumluluğun altında değildir. Eğer çözülebilecek mesele varsa çözülmektedir. Talep edildiği gibi çözülmeyecek mesele söz konusuysa Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere AK Parti kadroları dürüst bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Son derece dürüst bir şekilde Türkiye'nin gerçekleri paylaşılmıştır.”

Ayrıca Ömer Çelik gündemin diğer konuları ile ilgili şunları söyledi.

 

BAYRAK YAKILMASI
Bu hadsiz ve hudutsuz saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Birkaç provokatörün işi değil sistematik bir faaliyet.

 

OTİZMLİ ÇOCUKLARLA İLGİLİ GEREKEN YAPILDI
Otizmli çocukların dışlanmasıyla karşı karşıya kalmıştık. Bütün bunlar her yönüyle soruşturuldu. Neticesinde bütün tedbirler tekrar alındı. İhmali görülen okul müdürü ve yardımcısı görevden alındı. Bazı velilerin bilinçsizliğinden kaynaklanan sonuçlar varsa bu giderilecektir. Bütün çocuklar bir evrendir. Hiçbiri birbirinden ayrılamaz.

 

AMERİKA ZİYARETİ

Trump'a Türkiye'nin tezlerini anlatılmıştır. ABD tarafına her zaman söylediğimiz şey. İkili ilişkilerimiz çok daha büyük bir potansiyele sahiptir.

Müttefikler arasında konuşma dili yaptırım dili olmaması lazımdır. Daha çok diplomasi geliştirmeye yönelik olmalıdır. Yoksa bu durum ilişkilere zarar verir.

Mektup iade edildi, konu kapandı. Birileri bazı kelimeler üzerinden polemik yapmaya devam ediyor.

 

İSRAİL’İN SALDIRILARI
İsrail uluslararası toplumu tanımamakta. Buradaki işgal politikasına yeni bir aşama verilmiştir. Modern zamanların en uzun ve en saldırgan işgali. Yasa dışı yerleşimlerde konuta onay verdi İsrail yönetimi. Bunun giderek artması kaygı sınırlarını aşmıştır.

 

IRAK'TAKİ GÖSTERİLER
Irak'ta 1 aydır protesto gösterileri düzenleniyor. Maalesef bu gösterilerde çok sayıda kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Türkiye, kardeş Irak'ın barış içinde yaşamasına önem vermektedir. Dost ve kardeş olarak gördüğümüz Irak'ta hükümetin halkın isteklerini görmesi için bir kez daha bu durumun altını çiziyor, burada şiddet kullananların cezalandırılacağına yönelik açıklamaları destekliyoruz.

 

BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA SALDIRI
Bu başörtülü hanımlara yönelik sistematik bir şekilde saldırılar meydana gelmesi bizim de takip etmemizi gerektirmektedir. Kim olursa olsun bütün provokatörlere karşı ortak tutum sergilemeliyiz. Geçmişte bu ülkede başörtü takıyor diye okullardan uzaklaştırılan insanlar var. Hemen hafifletici bir sonuç arayan kesimler vardır. Bunu Avrupa Birliği'nde de görmekteyiz. Kim hangi kıyafeti giyerse giysin başına bu tarz bir saldırı gelirse güvenlik görevlilerine bildirmeleri gerekmektedir. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması müspettir.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.