Ömer Temel adlı Türk taksici, İsveç’te kahraman ilan edildi

Ömer Temel adlı Türk taksici, İsveç’te kahraman ilan edildi

İsveç’te taksici olarak çalışan Türk taksi şoförü Ömer Temel, cüzdanını ve banka kartını evde unutan İsveçliye kredi kartını vererek yardımcı oldu. Bu olayın ortaya çıkmasının ardından Ömer Temel adlı şoför, İsveç’te kahraman ilan edildi.

Banka kartlarını ve cüzdanını evde unutan İsveçli müşterisine kredi kartını veren Ömer Temel adlı Türk taksici, bu yardımsever davranışından dolayı İsveç’te gündem oldu.

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Ömer Temel, Türklerin iyiliksever bir millet olduğunu gösterdiğini ifade ederek, “Bizim toplumda bunlar normal karşılanıyor ancak İsveç’te ise anormal ve hayretler içinde karşılanıyor” dedi.

Olayın İsveç medyasında geniş yer bulmasına şaşırdığını aktaran Ömer Temel, “Perşembe günü Christer Östlund adlı İsveçli bir müşteriyi havalimanına götürmek için aldım. Havalimanına yaklaştığımızda müşteri paniklemeye başladı, banka kartları ve cüzdanını evde unuttuğunu ifade etti. İki günlüğüne yurt dışı gezisi varmış. Taksi ücretini daha sonra ödeyebileceğini söyledim ve gittiği ülkede harcama yapabilmesi için banka kartımı vermeyi teklif ettim. Teklifimi şaşkınlıkla karşıladı, inanamadı. ‘Gerçekten taksine ilk kez binen birine güvenerek kartını ve şifresini veriyor musun?’ diye sordu” sözleriyle olayı aktardı.

İki gün sonra tekrar havalimanına giderek İsveçli müşterisini almaya giden Ömer Temel, “Dönüşünde kendisini almam için beni aradı. Havalimanında karşıladığım zaman ‘Hiç kimse böyle bir şey yapmaz. Hele hele bir İsveçli bunu asla yapmaz. Sen nasıl bunu yapabildin?’ diye sorular sordu. Ben de ‘Biz Türklerin kültüründe bu var, biz yardımcı olmayı severiz. Bizim için bunlar normal şeyler cevabını verdim.” Diye konuştu.

İsveçli müşterinin kendisine 30 bin kron (18 bin 800 TL) önerdiğini aktaran Ömer Temel, “Gezi sırasında 4 bin 500 kron (2 bin 816 lira) harcama yapmış. Paramı iade ettikten sonra iyiliğin karşılığı olarak 30 bin kron da para teklif etti ancak kabul etmedim. Eşi de yanındaydı, bu duruma her ikisi de çok şaşırdılar” dedi.

Bir bankada müdür olarak görev yapan Christer Östlund ise, “Fransa ve Almanya’ya yaptığım iki günlük iş gezimi Ömer kurtardı. Hala dünyada böyle insanlar varmış. Dünyayı Ömer gibi inşalar kurtaracak” dedi.

omer-temel.jpg

Olayın duyulmasının ardından sosyal medyada Ömer Temel için övgü dolu ifadelerin kullanıldığını belirten Östlund, “Tüm yorumlar olumlu, Ömer kahraman ilan edildi. Onu başbakan olarak görmek isteyenler bile var” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.