Omicron vakaları patladı! Yeni tedbirler geliyor: İşte yeni yol haritası

Omicron vakaları patladı! Yeni tedbirler geliyor: İşte yeni yol haritası

Koronavirüs vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesinin ardından yeni tedbirlerin alınacağı da öğrenildi.

Türkiye'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dediği oldu ve Omicron varyantının hızla yayılması sonrası günlük koronavirüs vakaları adeta patladı.

Koronavirüs vaka sayılarını yeniden patlatan Omicron varyantı ile yeni tedbirlerin de gündeme alındığı yeni bir yol haritası gündeme geldi.

Buna göre restoran, kafe, sinema ve tiyatroda yüzde 50 kapasite kuralının yeniden uygulanması ile okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi ve bir hafta uzatılması gündemde.

 

İşte masadaki korona yasakları:

 

Kafe ve restoranlara yüzde 50 sınırlaması: Tiyatro, Sinema, konser, lokanta gibi mekânlarda yüzde 50 kapasite sınırlaması getirilmesi değerlendiriliyor.

*Maçlara girişte 3. doz şartı: Türkiye’de, bir hafta sonunda 200 bin seyircinin stadyumlara gittiği, bunun da vaka patlamasına etkisi olduğu belirtilirken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun maçlara girişte 3. doz şartı getirmesinin, kapalı mekanlarda da uygulanabileceği konuşuluyor.

*Okullarda ara tatil uzatılsın: Okullarda yüz yüze eğitimin devam etmesi kararına rağmen, 21 Ocak-7 Şubat tarihleri arasındaki sömestr tatili ile yaşanacak kesintinin önemli sonuçları olacağı, karantina altına alınan sınıf sayılarında artış yaşandığı, uzun tatilin bunun kesintiye uğramasını sağlayacağı değerlendiriliyor.

*Üniversitelerde finallerden sonra ara: Üniversitelerde final sınavlarının ardından ara verilmesi de öneriliyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.