Omicron varyantı tüm dünyayı etkiliyor: Binlerce uçak seferi iptal edildi

Omicron varyantı tüm dünyayı etkiliyor: Binlerce uçak seferi iptal edildi

Çok sayıda pilot ve personelin koronavirüs nedeniyle rapor alması yüzünden, dün başlayan Noel tatili döneminde dünya çapında 4 bin 500'den fazla uçak seferi iptal oldu.

Koronavirüs pandemisi ikinci kışında ortaya çıkan omicron varyantı dünya genelinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Havayolu ulaşımı konusunda verileri toplayan Flightaware.com adlı sitenin verilerine göre; sadece cumartesi sabah en az 2 bin sefer iptal oldu.

Uçak seferlerinin iptal edilmesinden en fazla etkilenen ülke ise Amerika Birleşik Devletleri. Bu iptallerden 800'ünün Amerika Birleşik Devletleri kalkış veya inişli uçuşlar olduğu belirtildi. Ülkede bin 500'ten fazla uçağın da hedefe gecikmeli ulaştığı kaydedildi.

Dün akşam ise dünya genelinde 2 bin 400 seferin iptal olduğu kayda geçti. Noel tatili için yola çıkan binlerce kişinin ulaşımını sağlayacak 11 bin uçak seferinde ise gecikme yaşandığı belirtildi. Yarın için de en az 600 uçuşun iptal edildiği açıklandı.

HAVAYOLU ÇALIŞANLARI KORONAVİRÜS NEDENİYLE RAPORLU

Dünya çapında en çok yolculuk yapılan dönemlerden olan Noel tatilinde yaşanan bu iptallerin ve seferlerdeki gecikmenin sebebinin, pilotların, hosteslerin ve diğer havayolu sektörü çalışanlarının koronavirüs nedeniyle rapor almasıyla bağlantılı olduğu bildirildi. Söz konusu sektör çalışanlarının ya koronavirüs bulaştığı için hastalandığı ya da karantinaya girmek zorunda kaldığı için iş göremez oldukları belirtildi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.