Önce ABD Askerleri şimdi de... IŞİD militanından Putin’e suikast

Önce ABD Askerleri şimdi de... IŞİD militanından Putin’e suikast

Rusya Devlet Başkanı Putin’e suikast planı yapan IŞİD terör örgütü militanı yakalandı.

Putin’in Sırbistan ziyareti öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Putin’e ziyaret esnasında suikast yapmayı planlayan IŞİD terör örgütünün bir mensubu dün akşam yapılan operasyonun ardından yakalandı.

Sırp Pravda Gazetesi’nde yer alan habere göre; suikast hazırlığındaki bulunan IŞİD militanının 21 yaşındaki Armin Albaşiç olduğu belirtildi.

Haberde, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Belgrad'a bugün yapacağı ziyaret öncesi şehirde güvenlik önlemleri artırıldı. Yapılan denetimlerde ise Novi Pazar şehri yakınlarında bulunan Potok kasabasında bir şahsın elindeki çanta kuşku yaratınca yakalandı.

Yakalanan şahsın elinde bulunan çantasında dürbünlü tüfek bulunduğu, şahsın evinde yapılan aramada ise çok sayıda silah ve bomba yapımında kullanılan mühimmat ele geçirildiği kaydedildi.

Aynı zamanda yapılan aramalarda terör örgütü IŞİD'in bayrağı ve propaganda malzemeleri de bulundu.

KREMLİNDEN İLK AÇIKLAMA

Kremlin yetkilisi Yuriy Uşakov, yaptığı açıklamada söz konusu haberlere ilişkin, Sırp gizli servisinin Rus liderin güvenliği konusunda garanti verdiğini açıkladı.

Basın mensuplarının yaşanan olayla ilgili sorularına Uşakov şu yanıtı verdi:

“Sırp tarafının, ziyaretin güvenliğini sağlamak için bütün tedbirleri aldığına dair bizi temin ettiğini söylemek isterim.”

Öte yandan Uşakov kendilerine resmi olarak bir bilginin gelmediğini iddiaların sadece basında yer aldığını kaydetti.

Sırp gizli servisinden üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada söz konusu olayın Rusya Devlet Başkanı Putin'in Belgrad'a yapacağı ziyaretle hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.