Önkibar’dan flaş iddia: MHP'ye tuzak kuruldu! AK Parti kürt açılımını İYİ Parti ile yapacak

Önkibar’dan flaş iddia: MHP'ye tuzak kuruldu! AK Parti kürt açılımını İYİ Parti ile yapacak

Sabahattin Önkibar, AK Parti'nin ABD ile anlaştığını ve bu bağlamda yeni kürt açılımını İYİ Parti ile yapacağını iddia etti.

Gazeteci Sabahattin Önkibar, Youtube kanalından yayınladığı bir video da skandal iddialarda bulundu.

Önkibar'ın iddiasına göre, geçtiğimiz günlerde NATO Zirvesi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden anlaştı.

ABD, Türkiye Avrasya'ya yönelmesinin diye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hareket etmeye karar verdi ve bir takım şartlar sundu.

Bu şartlardan birisi de Türkiye'nin yeni bir kürt açılımı yapması.

Ancak AK Parti'nin yeni bir kürt açılımını MHP ile yapamayacağını düşünen ABD'nin Erdoğan'a yeni bir partner sunduğunu iddia eden Önkibar, bu partnerin Meral Akşener olduğunu iddia etti.

Akşener'in toplumsal barış diyerek yeni kürt açılımını merkeze yakın tabanına benimsetebileceğini düşünen ABD, böylelikle Anti Avrasyacı olan Akşener'in Kafkasya ve Orta Asya bağlamında Milliyetçi politikalarda truva atı olabileceğini düşünüyor.

 

'MHP'YE OYUN KURULDU'

 

AK Parti'nin yani Erdoğan'ın MHP konusunda nasıl bir viraj alacağını düşündüğünü ve bunun için MHP'ye oyun kurulduğunu iddia eden Önkibar, MHP'nin önüne gelene saldıran çete parti imajına dönüştürüleceğini de ifade etti.

Önkibar'ın iddiasına göre, AK Parti bu oyunu İzmir'de yaşanan HDP binası saldırıyla başlattı ve MHP'ye psikolojik olarak saldırmaya başladı.

İzmir'de HDP binasına yapılan saldırının benzerlerinin devamının geleceğini de iddia eden Önkibar, yakın bir zamanda AK Parti ve İYİ Parti'nin 'Parlamenter sistemde anlaşmaya vardık' diyerek ortak bir açıklama yapacağını hatta bu açıklama için önceden de gizli bir görüşme yaptıklarını iddia etti.

 

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.