Onu Tanımam

Onu Tanımam

Başbakan Erdoğan, Soma Holding'in patronu Alp Gürkan'ı tanımadığını belirterek, 'Dediler ki 'Bu patron AK Partilidir. İlk defa o gün orada gördüm. O güne kadar kendisi ile hiç görüşmüş değilim, tanımam, bilmem” dedi.

TİKA’nın ‘Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza’ programı ile gençleri kabulünde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

 

77 MİLYONUN EVLADI OLDULAR

 

Soma’da maden faciasında Hakka uğurladığımız 301 işçi kardeşime Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Ekmek için evlerinin, ailelerinin, çocuklarının rızkı için yerin altında ter döken, helal kazanç uğruna canlarını veren bu kardeşlerimi Rabbimden temennim odur ki inşallah şehitler mertebesine ulaştırsın, Rabbim onları şehit kabul etsin. Herbirini cenneti ile mükafatlandırmasını tekrar tekrar temenni ediyorum. Soma’da şehit olanlar artık 77 milyonun evladı olmuşturlar. Şehitlerimizin yakınlarına kendilerine 77 milyon yaralı halkıma sabır ve metanet diliyorum. Tekrar tekrar hastanelerde ziyaret ettiğimiz yaralı kardeşlerime Allah’tan şifa diliyorum. Geçmiş olsun diliyorum.

SADECE AFAD’A

 

Soma’da 301 kardeşimizin ailelerini mağdur etmemek için her türlü tedbiri aldık. Yaralı kardeşlerimizle ilgili her türlü tedbirimizi aldık. Adımları atacağız ve o ocakta çalışan kardeşlerimizle ilgili de çalışmalarımızı yapacağız. Kendilerine istismara fırsat vermeyecek şekilde, bu konuda AFAD şu anda devreye girmiştir ve AFAD’ın yapacağı çalışmalar orayla ilgili hesap açılmıştır. Çünkü bunun istismarını yapanlar olur. Şu dernek, bu dernek filan bunların hepsi istismardır. AFAD, sadece bu iş için hesap açmıştır. Kimse bu oyuna gelmesin, herhangi bir destek, yardım yapacak olan varsa bu yardımın her şeyini AFAD’daki bu özel hesaba yatırsın.

SAVCILAR BUNUNLA İLGİLENSİN

 

Biz vicdan sahibi bir milletiz. Vicdan sahibi bir milletin elbette vicdan sahibi devleti olacak. Fakat insanlıktan nasibini almamış zerre kadar vicdanı olamayan ahlak değerleri ile yakından alakası olmayan bazı tipler de bizim mitinglerimize geldi diye ‘Onlar buna müstahaktır’ diyecek kadar seviye kaybına mahkûm oldular. Bakıyorsunuz bir diğeri de kalkıyor maalesef çok çok ahlaksızca bir ifadeyi kullanıyor. Şimdi ben soruyorum: Bu yazıyı yazanların patronları acaba bunları kendi gazetelerinde nasıl barındırıyor? Sen bir patron olarak sen de aynı zihniyetin mensubusun. Eğer bunları hâlâ kapıya koyamıyorsan sen de o zihniyetin mensubusun. Benim o şehit vatandaşlarıma ‘Bu ölüm müstahaktır’ deme hakkına bunlar sahip değildir. Bunlar ne gazidir ne şehittir, bunlar niyazidir diyenleri yanlarında barındıranlar bunu söyleme hakkına sahip değildir, bunu barındıranlar onunla aynı şeyi düşünüyor demektir. Zaman zaman bir yerlere gelip de bazı eylemlerde bulunanlar önce bu ifadeyi kullananlara karşı tavırlarını koysunlar da samimiyetlerini görelim. Bunlar aslında savcılıkları devreye sokması gereken konular. Savcılara da lütfen bununla ilgilensinler diyorum.

AK PARTİLİ DEDİLER

 

Acının rengi, ırkı, dili, dini yoktur. En yakınımızdan en uzağımıza kadar. Baştan beri neler söylediler ya. Dediler ki ‘Bu patron AK Partilidir’. İlk defa o gün orada gördüm. O güne kadar kendisi ile hiç görüşmüş değilim, tanımam, bilmem. Bu şirketin sahibini kimdir bilmem, tanımam. Bu müfteriler bu ülkede benim milletimden zannediyorlar ki iftiralarla bir şeyler sağlayacaklar. Sağlayamazsınız. Benim milletim bu ülkede müfterileri çok iyi tanır. Utanmadan sıkılmadan ‘Yandaşlarına orayı peşkeş çekti’ diyecek kadar alçaldılar.

 

FATİHALAR, YASİNLER, HATİMLER

 

Bunlar ne derse desin, biz ellerini Allah’a açıp bütün şehitlerimize Fatihaları gönderenlere Hatmi Şeriflerle o Kuran kursundaki yavrularımıza, onlara ben Allah razı olsun diyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.