Onur Ünlü stand-up gösterisine başlıyor

Onur Ünlü stand-up gösterisine başlıyor

Birçok tanınan film ve dizinin yönetmenliğini, çok kez de senaristliğini üstlenen sanat dünyasının tanınan ismi Onur Ünlü, stand-up gösterisiyle 14 Kasım akşamı Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahne alacak.

‘Hayatta tek mantıklı şey stand-up yapmakmış gibi geliyor’ sloganıyla sahneye çıkan Ünlü, gösterisinde sinema ve edebiyat dünyasından tanık olduğu komik hikayeleri kendi üslubuyla anlatıyor.

 

Onur Ünlü gösterisinde, sanat filmlerinin ünlü yönetmenlerini ve edebiyat dünyasının popüler yazarlarını da konu ediniyor.

 

 

 

Onur Ünlü Kimdir?

 

1973 yılında İzmit'te doğdu. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi iletişim sanatları bölümünden mezun oldu. Daha sonra ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi iletişim bilimleri anabilim dalında yüksek lisans yaptı. 1993-1998 yılları arasında ‘Ah Muhsin Ünlü’ mahlasıyla birçok şiir yazdı.


Bu şiirlerini ‘Gidiyorum Bu’ adlı kitapta topladı. 1999 yılında hem senaristliğini hem de küçük bir rol (Umur) oynadığı ‘Deli Yürek’ dizisi ile televizyon kariyerine de adım attı. Daha öncesinde birçok kısa film çalışmasında da yer aldı.

 

2006'da ise ilk sinema tecrübesi olan ‘Polis’ adlı ilk sinema filminin yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlendi.


‘Leyla ile Mecnun’ , ‘Güneşin Oğlu’, ‘Beş Şehir’, ‘Şubat’, ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’, ‘Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’, ‘Ben de Özledim’, ‘İtirazım var’, ‘Beş Kardeş’, ‘Kırık Kalpler Bankası’, ‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’ gibi birbirinden ünlü ve sevilen yapımların yönetmenliğini, çok kez de senaristliğini birlikte üstlendi. ‘Uzaklarda Arama’ ve ‘Acı Aşk’ filmlerinin senaryolarını kaleme aldı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.