ORC'den bomba Ankara anketi MHP tabanı Özhaseki'ye oy verecek mi?

ORC'den bomba Ankara anketi MHP tabanı Özhaseki'ye oy verecek mi?

ORC Araştırma Genel Koordinatörü Mehmet Pösteki, Ankara'da yaptıkları anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi için adaylığı açıklanan iki isimden biri olan Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde 10 puan önde olduğunu açıklamıştı.

Diğer aday Mehmet Özhaseki henüz anketlerle ilgili yorum yapmazken, eski belediye başkanı Melih Gökçek, kimin önde olduğunu belirtmeden, Yavaş’ın oyunun düştüğünü iddia etti.

Araştırma şirketleri de büyükşehirlerdeki son duruma ilişkin anket ve değerlendirmeler yapıyor.

ORC Araştırma Genel Koordinatörü Mehmet Pösteki, yaptıkları anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

Pösteki, Ankara için şu değerlendirmelerde bulundu:

'Ankara'da AK Parti'nin belediye başkanlığını kazanabilme stratejisi MHP oyları üzerine tesis edildi. Fakat araştırmalar yapılırken, aday belirleme sürecinde sadece AK Parti'nin adayı üzerine araştırmalar yapıldı. Yani ortaklık kurduğunuz partinin seçmeni de gösterilen adaya oy verip vermeyeceği göz önünde bulundurulmalıdır. Onların da destekleyeceği bir aday belirlenmelidir.

'ANKARA'DA GÖKÇEK'DEN SONRA SÜLEYMAN SOYLU GELİYOR'

Karşıdaki rakip, daha önce MHP'den aday olup, yüzde 26-27 oy almış, sonra CHP'den aday olup yüzde 43 oy almış, Mansur Yavaş örneğinde bunu netleştirebiliriz. Mansur Yavaş, MHP’den, CHP’den de aday oldu. CHP adayı iken bile milliyetçi ve ülkücü kökenliyim dedi. Bu durum milliyetçi seçmenin oy verme tutumunu da etkiledi. MHP seçmeninin Ankara'da tutumu Mansur Yavaş'tan yana, bazı MHP'li seçmenler de kararsız durumda.'

Pösteki, değerlendirmesinde Ankara’da AK Parti’yi tercih eden seçmenin bu seçim için karasız kaldığını dile getirdi.

Özhaseki'den yana eğilim gösteren MHP'li seçmen sayısının çok az olduğunu vurgulayan Pösteki, 'AK Parti içerisinde de yaklaşık yüzde 20'lik dilim kararsız pozisyonda” dedi. Ankara için aday belirleme sürecinde yaptıkları araştırmalarda Melih Gökçek’in birinci sırada çıktığını söyleyen Pösteki, “Melih Gökçek'ten sonra Süleyman Soylu çıkıyordu, Süleyman Soylu her yerde çıkıyordu, İstanbul'da, İzmir'de de çıkıyordu. MHP seçmeni 'ben oy verebilirim' dediği iki aday vardı. Melih Gökçek, Süleyman Soylu' diye konuştu.

'BİR KARŞILIĞINI GÖREMEDİK'

Özhaseki'nin adaylığının halka yansımadığını belirten Pösteki, 'Şu anda bir karşılığı göremiyoruz' şeklinde konuştu. Seçim kazanmak için psikolojik üstünlüğün önemli olduğuna vurgu yapan Pösteki, 'Mansur Yavaş taraftarları, Yavaş'ın kendisi, CHP, İYİ Parti, Özhaseki'yi yumuşak lokma olarak görüyorlar. Bu da psikolojik olarak üstünlük sağlıyor' ifadelerini kullandı.

Yenimahalle ve Gölbaşı ilçelerine dikkat çeken Pösteki, 'Yenimahalle'de Cumhur İttifakı, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'yi aday yaptı. CHP ise Fethi Yaşar'ı yeniden aday gösterdi. Yenimahalle'de sandıklar kapanıp oy sayımının devam ettiği son ana kadar da kazananın belli olmayacağını düşünüyoruz. Yenimahalle, Türkiye'de en tatlı rekabetin yaşanacağı yer olacak. Fethi Yaşar bir tık önde de olsa, Veysel Tiryaki'ye de ciddi bir sempati var. Mamak ilçede, Cumhur ittifakı yani Ak Parti adayı önde ama Büyükşehir'de oylar Mansur Yavaş'a gidiyor” dedi. Polatlı'da Millet İttifakı’nın CHP üzerine oluşmasının, MHP'li mevcut Belediye Başkanı için büyük bir kazanç olduğunu söyleyen Pösteki, “Çünkü o isim var olan oy potansiyeline oy alamıyor. Oy alamadığı için de AK Parti ve MHP oyları kazanmaya yeterliydi' diye konuştu.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.