ORC'den son seçim anketi: AK Parti ve MHP çoğunluğu sağlıyor, HDP barajın altında kalıyor

ORC'den son seçim anketi: AK Parti ve MHP çoğunluğu sağlıyor, HDP barajın altında kalıyor

ORC Araştırma Şirketi, "Türkiye'de bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" anketinde HDP barajın altında kalıyor.

ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı "Türkiye'de bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" anketinde Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP'nin mecliste çoğunluğu elde edeceği sonucu çıktı.

Ankette sadece 4 parti yüzde 10'luk seçim barajını aşabilirken HDP barajın altında kaldı.

Siyasi Gündem Araştırması verilerini açıklayan ORC, çalışmanın 26 Kasım-01 Aralık 2020 tarihleri arasında 42 ilde toplam 3820 kişi yüz yüze anket görüşmesi yöntemiyle yapıldığını belirtti.

Şirketin, "Türkiye'de bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorulu anketine göre ilk 5'e giren siyasi partilerin oy oranları AK Parti yüzde 36,1, CHP yüzde 25,4, MHP yüzde 12,7, İYİ Parti yüzde 10,4 ve HDP yüzde 9,3 olarak açıklandı.

 

olo.JPG

 

AK Parti'den ayrılarak Demokrasi ve Atılım Partisi'ni (DEVA) kuran eski Maliye Bakanı Ali Babacan'ın oy oranı yüzde 1,9 olarak açıklanırken, AK Parti'nin eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin yüzde 2,5, Saadet Partisi'nin ise yüzde 1,1 oy aldığı belirtildi.

 

AK PARTİ VE MHP ÇOĞUNLUĞU SAĞLIYOR

 

Sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP'nin oy oranları toplamda yüzde 48,8'e ulaşırken mecliste çoğunluğu sağladığı görülüyor.

Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Parti'nin oy oranları ise toplamda yüzde 35,8'de kalıyor. Ankete göre İYİ Parti Meclis'e girerken (yüzde 10,4), HDP ise yüzde 9,6 ile oy alarak yüzde 10 barajını geçemiyor.

ORC Araştırma Şirketi'nin ağustos ayında yaptığı benzer ankette Türkiye'deki seçmenlerin oy verme eğilimleri AK Parti için yüzde 36,6, CHP için yüzde 25,9, MHP için yüzde 14,1 ve HDP için yüzde 9,6, İYİ Parti için ise yüzde 8,1 olarak açıklanmıştı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum