Orhan Şen, O İlleri tek tek uyardı: '3 gün bu yollara çıkmayın!'

Orhan Şen, O İlleri tek tek uyardı: '3 gün bu yollara çıkmayın!'

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, Sakarya'da meydana gelen ve 10 kişinin ölümüne neden olan zincirleme kazanın ardından uyarılarda bulundu.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 63 kişi yaralandı. Otoyolun İstanbul yönü Dağdibi mevkisinde aralarında 3 otobüs ve bir tırın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen nedenle zincirleme kaza yaptı. Kazanın nedeninin yoğun sis ve aşırı hız olduğu ortaya çıktı. Kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu. Orhan Şen, 3 gün bu yollarda trafiğe çıkmayın" uyarısı yaptı. 

Kazayla ilgili meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den çok önemli uyarılar geldi. Kaza yerini inceleyen Orhan Şen, kazanın nedenini anlatıp, yolculuk yapacaklara "çok acil değilse sakın yola çıkmayın" uyarısı yaptı. 

Şen, "Sis ulaşımda en etkili meteorolojik hadisedir. Birinci etki yolda kayganlığı artırır, ikincisi görüş mesafesi. Tabii sürücü cahilliği bunun üzerinde ve en etkili olanıdır" dedi.

"Kazadaki firen izlerine baktım" diyen Orhan Şen, 10 kişinin can vermesine neden olan kazayla ilgili yürek yakan tespitini yaptı: "Takip mesafesinin akıl almaz kısa olduğu anlaşılıyor."

 

BU YOLLARA DİKKAT!

 

"Sis pazar gününü kadar devam edecek" diyen Orhan Yen, Pazar gününe kadar sisin etkili olacağı bölgeleri tek tek sıraladı: İstanbul Bolu, Ankara, Balıkesir otoyolları. Ankara, Konya, Antalya, İzmir (Afyon-Eskişehir) yolları ve Niğde, Konya, Karaman, Kayseri...

Prof. Dr. Orhan Şen, "Önümüzdeki 3 gün bu yollarda geceleri yola çıkmayın. Tatile gidiyorsunuz belki ama başka yere gitmeyin..." uyarısı yaptı. 

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.