Ortadoğu ve Afrika'da Ocak'ta en az 83 çocuk öldürüldü

Ortadoğu ve Afrika'da Ocak'ta en az 83 çocuk öldürüldü

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNİCEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Geert Cappelaere, "Ocak ayında Irak, Libya, Filistin Devleti, Suriye ve Yemen'deki tırmanan şiddet sonucunda en az 83 çocuk hayatını kaybetti" dedi.

UNİCEF tarafından Amman'dan yayımlanan açıklamasında Geert Cappelaere, "Bu karanlık Ocak ayında, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki ihtilaflar ve şiddetin bilançosu, bir kez daha çocuklar için çok yıkıcı oldu. Çocuklar, devam eden ihtilaflar, intihar saldırılarında öldürüldüler veya savaş bölgelerinden kaçarken donarak öldüler" ifadelerini kullandı.

Cappelaere, çocukların her gün öldürülmesi ve yaralanmasının kabul edilemez olduğunu" söylediği açıklamasında, "Sadece Ocak ayında Irak, Libya, Filistin Devleti, Suriye ve Yemen'deki tırmanan şiddet sonucunda en az 83 çocuk hayatını kaybetti" dedi.

Suriye'de yoğunlaşan çatışmaların son dört haftada 59 çocuğun ölümüne yol açtığı bilgilerine dikkat çeken UNİCEF yetkilisi, çeşitli ülkelerdeki çocuk ölümlerine ilişkin bilgi verdikten sonra uluslararası toplumun savaşlardaki çocuk ölümlerini engellemeye başarısızlığını vurgularken "Çocuklar susturulmuş olabilir. Ama sesleri duyulmaya devam edilecek" dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.