Ortak Yapım projesi ile 10 tiyatro oyunu hayat bulacak

Ortak Yapım projesi ile 10 tiyatro oyunu hayat bulacak

BKM, DasDas, ENKA Sanat, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Zorlu PSM’nin yeni tiyatro yapıtları üretilmesi amacıyla başlattığı Ortak Yapım projesi kapsamında seçilen oyunlar açıklandı. Projede her kurum ikişer oyunun yapımcılığını üstlenecek.

Tiyatro alanında yeni oyun üretimine destek sağlamak amacıyla Haziran ayında Ortak Yapım projesi için bir araya gelen BKM, DasDas, ENKA Sanat, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Zorlu PSM, projenin sonuçlarını 27 Ekim Salı günü Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşen bir basın toplantısıyla açıkladı.

 

10 yeni yapımın ülkemiz tiyatrosuna kazandırılmasını amaçlayan Ortak Yapım projesi kapsamında desteklenecek oyun metinlerinden beşinin yazarı projenin seçici kurulu tarafından belirlenmiş; kalan beş metin için ise açık çağrı yapılmıştı. Açık çağrıya bir ay gibi kısa bir sürede toplam 786 proje başvurmuştu. Başvuru ve değerlendirme sürecinin ardından destek almaya hak kazanan oyunlar seçici kurul tarafından belirlendi.

 

OYUN YAZARLARINA 7500 TL DESTEK 

Ön Değerlendirme Kurulu ile Tiyatro Sanatçısı Demet Akbağ, Zorlu PSM Programlama Yöneticisi Duygu Bayram, Tiyatro Sanatçısı Mert Fırat, Dramaturg Beliz Güçbilmez, Tiyatro Eleştirmeni, Akademisyen, Yazar Dikmen Gürün, ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu, Tiyatro Sanatçısı Tilbe Saran ve İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz’dan oluşan Seçici Kurul, açık çağrıya gelen başvurular arasından, desteklenecek oyunlara oy çokluğuyla karar verdi. Proje kapsamında Ceyda Aşar’ın “Oysa, Maviydi Gök Bu Sabah”, Gökhan Erarslan’ın “Nuh'un Gemisini Aramak”, Şamil Yılmaz’ın “Haset”, Ülkü Oktay’ın “Fikri'nin Vişne Bahçesi” ve Zeynep Kaçar’ın “Şirket” isimli oyunları desteğe değer bulundu. Oyun yazarlarına 7500 TL tutarında destek verilecek.

 

 

Seçilen beş oyuna ek olarak, Seçici Kurul tarafından belirlenen beş oyun yazarı da proje kapsamında sahnelenecek oyunlarının yazımını tamamladı. Ortak Yapım projesi için Ahmet Sami Özbudak “Şimdi Gerçek Bir Şey” isimli oyunu, Ceren Ercan “Beni Sakın Yumruklardan” isimli oyunu, Ebru Nihan Celkan “Bir İhtimal Daha Var” isimli oyunu, Firuze Engin “Kusursuz Çiftin Harikulade Serüvenleri isimli oyunu ve Yeşim Özsoy “Kum Zambakları ve Mümkün Dünyalar” isimli oyunu kaleme aldı.

 

HER KURUMA İKİ OYUN

 

 

Proje kapsamında BKM, DasDas, ENKA Sanat, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Zorlu PSM tarafından sahiplenilecek oyunlar da belirlendi. BKM Ahmet Sami Özbudak’ın “Şimdi Gerçek Bir Şey” ve Zeynep Kaçar’ın “Şirket” isimli oyunlarının; DasDas Ebru Nihan Celkan’ın “Bir İhtimal Daha Var” ve Ceyda Aşar’ın “Oysa, Maviydi Gök Bu Sabah” isimli oyunlarının; ENKA Sanat Firuze Engin’in “Kusursuz Çiftin Harikulade Serüvenleri” ve Gökhan Erarslan’ın “Nuh'un Gemisini Aramak isimli oyunlarının; İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Ceren Ercan’ın “Beni Sakın Yumruklardan” ve Şamil Yılmaz’ın “Haset” isimli oyunlarının ve Zorlu PSM Yeşim Özsoy’un “Kum Zambakları ve Mümkün Dünyalar” ve Ülkü Oktay’ın “Fikri'nin Vişne Bahçesi” oyunlarının yapımcılığını üstlenecek. Oyunları sahneleyecek yönetmen ve oyuncu/topluluklar, yapımcılığı üstlenen kurum tarafından seçilecek. Oyunun prömiyeri de 2021 yılı içinde yapımcılığı üstlenen kurum tarafından belirlenen bir sahnede yapılacak.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.