Osman Kavala Erdoğan'ın 'İnsan Hakları' açılımını beğenmedi

Osman Kavala Erdoğan'ın 'İnsan Hakları' açılımını beğenmedi

Üç yılı aşkın süredir cezaevinde olan ve 'Gezi Parkı olaylarını finanse ve organize etmek için Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş.'yi kullandığı' iddiasıyla suçlanan işadamı Osman Kavala Reuters'e konuştu.

Osman Kavala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planının, "muhalifleri susturmak için kullanılan yargıya değişim getireceği konusunda iyimser olmadığını" söyledi.

Cezaevinden avukatları aracılığıyla kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Kavala, Türkiye'de yargının on yıllar boyunca insan haklarını sınırlandırmak için kullanıldığını, şimdi ise "Erdoğan yönetimine karşı siyasi muhalif olarak algılanan kişileri bertaraf etme" işlevi gördüğünü iddia etti.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre Erdoğan 2 Mart'ta açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı ile bağımsız yargı, ifade özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin güçlendirilmesini hedeflediklerini belirtmiş, Eylem Planının nihai amacının yeni ve sivil bir anayasa olduğunu söylemişti.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne mektup da gönderen Osman Kavala, hakkındaki dosyaların birleştirilmesinin “yıllar sürecek siyasal amaçlı yeni bir davanın önünü açacağını” belirtti

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Strasbourg’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanışının denetimi kapsamında gelecek hafta Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş dosyalarını ele alacak.

Strasbourg’da 9-11 Mart tarihleri arasında düzenlenecek toplantılar öncesi Kavala ve Demirtaş’ın avukatları, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Türkiye arasında yoğun yazışma süreci başladı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.