Osman Kavala’ya ikinci iddianame

Osman Kavala’ya ikinci iddianame

"Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan şu anda tutuklu olan Osman Kavala hakkında ikinci iddianamenin hazırlandığı bildirildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan tutuklu iş insanı Osman Kavala hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonunda hazırlanan 2. iddianame İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

 

Gezi Parkı olaylarına ilişkin yargılanan Osman Kavala bu dosyadan beraat etmişti. Aynı gün Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Osman Kavala, bir gün sonra sevk edildiği mahkeme tarafından "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan tutuklanmıştı.

 

Kavala, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında ise "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan tutuklanmıştı. “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan 20 Mart tarihinde tahliye olan Kavala, casusluk suçundan tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamamıştı.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.