ÖSO'den YPG'ye: Geliyoruz, teslim olun

ÖSO'den YPG'ye: Geliyoruz, teslim olun

Tüm dünyanın gözü kulağı Suriye'ye yapılan askeri operasyonda iken, Özgür Suriye ordusu YPG'ye bir uyarı metni gönderdi.

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı’nın düğmesine basmasının ardından Amerikan askerleri Suriye’nin kuzeyinden çekilmeye başlamıştı. PKK/YPG kontrolündeki yerlerde terör örgütü taraftarlarının çekilmemeleri için Amerikan askerlerinin önünde geçtiği görüntüler bütün dünyada şaşkınlık yarattı. 

 

Trump'ın "Türkiye ekonomisini bitiririz" tehdidinden sonra Türkiye'den ve Amerika'dan açıklamaların ardı arkası kesilmedi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin Birleşik Hava Operasyonları Merkezi tarafından Suriye'de Hava Görev Emri'nden çıkarıldığını ve Türkiye'ye keşif ve gözlem verilerinin sağlanmasının durdurulduğunu açıkladı.

 

ÖSO'den YPG'ye: "Geliyoruz, teslim olun"

 

Özgür Suriye ordusunun YPG'li unsurlara yönelik uyarı niteliği taşıyan metni de sosyal medyada yer buldu. açıklamaya göre ÖSO YPG'ye şöyle sesleniyor; 

Özgür Suriye Ordusu’ndan YPG’lilere... -Karşılaşma saatimiz yaklaştı. -Sizlere kötü muamelede bulunmayacağız. -Silahlarınızı bırakın, örgütten ayrılın.

-Sivillere hiçbir şekilde zarar vermeyeceğiz. Ama YPG örgütüne mensupsanız ellerinizi arkaya alın yere yatın ve teslim olun.

g.jpg

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.