ÖSYM'de deprem! DDK KPSS hakkında suç duyurusunda bulundu!

ÖSYM'de deprem! DDK KPSS hakkında suç duyurusunda bulundu!

KPSS sorularının sızdırıldığı yönündeki iddialar üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın inceleme talimatı verdiği Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri, gerekli tahkikatı yaptıktan sonra ÖSYM binasından ayrıldı.

KPSS sorularının sızdırıldığı yönündeki iddialar üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın inceleme talimatı verdiği Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri, gerekli tahkikatı yaptıktan sonra ÖSYM binasından ayrıldı. Kurul, sızıntı iddiaları ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Türkiye'nin gündemine oturan KPSS skandalında soruşturma derinleşiyor. 31 Temmuz'da Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularından bazılarının, daha önce Yediiklim adlı bir yayınevinin deneme sınavlarında birebir aynı olarak sorulduğu yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düşmüştü. ÖSYM Başkanı'nı görevden alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun incelenmesi için Devlet Denetleme Kuruluna talimat verdi. Bugün ÖSYM binasında inceleme yapan müfettişler, daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

ÖSYM'DEN İDDİALARA YALANLAMA

 

Kamuoyunda tepki çeken skandal iddia sonrası ÖSYM, sosyal medyaya yansıyan iddiaların asılsız olduğunu açıklamıştı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, "2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" denildi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.