Ottoman Rising’de Tuba Büyüküstün Rol Alacak

Ottoman Rising’de Tuba Büyüküstün Rol Alacak

Netflix’in Hakan: The Protector’dan sonra ikinci Türk bombasında kadro tamamlanıyor

Geçtiğimiz günlerde Netflix dünyada en çok tanınan imparatorlukları öğrenmek için bir araştırma yaptırmıştı. Araştırmada çıkan sonuç en çok Roma ve Osmanlı İmparatorluğu’nun ilgi çektiği yönünde oldu. Bunun üzerine Netflix, Osmanlı İmparatorluğu ile alakalı 6 bölümlük bir mini dizi çekmek için kolları sıvamıştı.

Çok kısa bir süre sonra da proje onaylandı ve dizinin adının "Ottoman Rising" olmuştu. Yarı belgesel olarak tasarlanan mini dizi, Karga Seven Pictures tarafından üretilecek.

Dizinin senaryosunu Karga Seven Pictures’taki ortakları Kelly McPherson ve Elizabeth Lake ile birlikte kaleme aldıklarını söyleyen Şahin, ortaya daha iddialı, genç, tamamen iyi hikaye üzerine kurulu ve cüretkar bir senaryonun çıktığını söylüyor.

Dizinin ana teması İstanbul’un fethi. Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet'in hayatını konu alacak dizide ana teması, İstanbul'un fethi olsa da hikaye, oradan farklı yerlere açılacak. Dizinin dili İngilizce olacak.

Yapımcıların dediğine göre, "Ottoman Rising"in Çin'de gösterilmesi için de önemli bir anlaşma imzalanmış.

Kadro henüz tam oluşturulmadı ama yapımcı Şahin kadronun tamamen genç ve dinamik bir kadrodan oluşacağı müjdesini verdi. Gelen haberler arasında kadroda Tuba Büyüküstün ve Cem Yiğit Üzümoğlu rol alacağı. Yapımcı Şahin ayrıca “Bizden ama her anlamıyla da uluslararası bir proje gibi” diye dizi hakkında bize bilgiler vermekte.

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.