ÖTV indirimi yapılacak mı? ÖTV indirimi 2020 yılı için ne kadar olacak?

ÖTV indirimi yapılacak mı? ÖTV indirimi 2020 yılı için ne kadar olacak?

Son zamanlarda neredeyse sıfır araç fiyatlarını bile geçen ikinci el araba fiyatlarında ki yüksek artış, tüketicinin 2020 yılı için ÖTV indirimi beklentisi içerisine girmesine neden oldu.

El yakan ikinci el araba piyasası bugünlerde zirveyi yaşasa da, önümüzdeki günlerde yapılması beklenen ÖTV indirimi ile ikinci el araba fiyatlarının asıl eder fiyatlarına gerileceği belirtiliyor. Sıfır araç piyasasını canlandırmak için yapılan çalışmalara değinen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ÖTV indirimi ile ilgili bazı çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. İkinci el araba fiyatlarında ki haksız yükselişe de değinen Albayrak, ÖTV indirimi yanı sıra araç kredisi faizlerinde de düşüş yaşanabileceğine değindi.

İNDİRİM KAPIDA

Albayrak ayrıca yerli üretimin desteklenmesi ve ihracat rakamlarının arttırılmasına yönelik olarak da ‘’ TLREF endeksli seçenekte ise 7 yıla kadar TLREF + yüzde 1,5, 7 yıldan fazla vadede TLREF+ yüzde 2 olarak uygulanacak. Daha önce 0-5 yıl ve 5-10 yıl olarak belirlenen vadeleri de 0-7 yıl ve 7-12 yıl olarak değiştiriyoruz. 2 yıllık anapara ödemesiz dönemi de 10 yıl ve üzeri vadelerde 3 yıla kadar uygulayacağız.” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜK BEKLENTİ VAR

Otomerkezi CEO’su Muhammed Ali Karakaş, ikinci el araba fiyatlarının sıfır araç fiyatlarını yakaladıklarına değindi. ÖTV indirimi yapılmadığı için sıfır araç piyasasının daraldığına dikkat çeken Karakaş, ÖTV indiriminin yıl ortasına doğru yapılabileceğine işaret ederek, ÖTV indirimi yapılması sonrasında ikinci el araba fiyatlarının gerçek eder fiyatlarına çekilebileceğini söyledi.

2018 yılından itibaren kötü giden yeni pazarı için markalar yeni araç siparişlerini daha düşük adetlerde tuttu. ÖTV indiriminin kalkması ve otomotivden alınan verginin normale dönmesi, pazarı kötü etkiyecek şekilde dense de bu değişimlerle paralel olarak atılan adımlar; hurda teşviği ve ÖTV matrahı güncellenmesi, kredi faizlerinin düşürülmesi, yerli üretim otomobiller için uygulanan kredi faizinin ekstra düşük olması pazarı birden hareketlendirmeye yetti.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI ADETA UÇTU

2019 yılı son çeyreğinde yeni otomobil pazarındaki satışlar son 2 yılın en yüksek seviyelerine çıkarken markaların ellerindeki stoklar tükenmiş oldu. Bu duruma bir de kiralama sektörünün kiradan dönen araçları satmaması ve düşük kredi faiziyle birlikte yeni otomobil bulamayan tüketicinin 2. ele yönelmesi eklenince kullanılmış otomobil fiyatları neredeyse seni otomobil fiyatlarını geçti.  

“HERKES 2. ELE YÖNELDİ”

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, bu duruma dört farklı sebeple açıklamada bulundu. Yalçın, “0 km’deki stok yetersizliği: Sıfır otomobil pazarındaki tedarik sorunu! 2019'un ağustos ayından beri 0 km araç tedariğinde sorun var. Yani bayilerde yeteri kadar yeni araç yok. Çünkü distribütörler geçen yılın son çeyreği için yılın başında verdikleri araç üretim planlamalarında 2019 un piyasa koşullarından dolayı haklı olarak çekingen davrandılar. O yüzden markaların çoğu bayilerine istedikleri adette araç tedariği sağlayamadılar. Bu duruma ek olarak kimse de geçen yılın son çeyreğinde 0 km’de bir talep artışı beklemiyordu ama oldu. Bu talep hâlâ da devam ediyor.

STOK SIKINTILARI ÜST SINIRA ULAŞTI

Buna yeni otomobillerde süreklilik arz eden fiyat artışları da eklenince stok sıkıntısı üst boyutlara ulaştı. O yüzden talep ve para 2.el'e kaydı.” dedi ve “0 km'de araç tedariğinin yetersiz olması nedeniyle cebinde parası olan müşteri kullanılmış otoya gidiyor. Çünkü tüketici sıfır km. olarak istediği aracı satın alamıyor, araç olmadığı için. Bunu bilen ve cebinde parası hazır olan müşteriyi gören 2.el satıcısı da 2. ele talep olduğu, 0 km.’de araç olmadığı için araç fiyatlarını bilerek gerçek ve güncel fiyatlarını yükseltiyor. Bu yapay bir yükseliş! Yani piyasadaki(satılan) 2.el araçlara göre olan bir yükseliş değil.” diye ekledi.

 

TÜKETİCİ KÂR ETMEK İSTEDİ FİYATLAR ARTTI

Son olarak tüketici davranışlarının da değiştiğinden bahseden Yalçın, “2.el'deki fiyat yükselişini gören ve takip eden tüketici de elindeki 2. el arabayı satmak yerine bekleyip daha fazla değer kazanmasını görüp ve o şekilde satmak gibi bir davranış içine girdi. Çünkü son 1 senedir %60-%70’lere varan artışlar var 2. elde… Bu artışlar ikinci el araçların değerli bir yatırım enstrümanı olarak görülmesine yol açıyor. Bu durumda 2. eldeki sunni yükselişi tetikledi…” dedi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.