Oygür’den Yavaş’a tepki: Beyinlerinde dışa bağımlılık kodlanmış

Oygür’den Yavaş’a tepki: Beyinlerinde dışa bağımlılık kodlanmış

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın “Harcamalarımızı uluslararası denetim firmalarına yaptıracağız” açıklamasına Vatan Partisi adayı Prof. Dr. Tülin Oygür’den tepki gösterdi.  

Vatan Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tülin Oygür, Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş’ın “Harcamalarımızı uluslararası denetim firmalarına yaptıracağız” açıklamasına sert yanıt verdi.

Tülin Oygür, “Yeni bir MC Kinsey skandalı olduğunu belirtirken “Bizim yöneteceğimiz belediye uluslararası firmaların değil halkın denetimine açık olacaktır” dedi

BEYİNLERİNDE DIŞA BAĞIMLILIK KODLANMIŞ

Vatan Partisi adayı Prof. Dr. Tülin Oygür şöyle konuştu: “Dışa bağımlılık kodlanmış beyinlerinde. Geçtiğimiz aylarda yaşanan Mc Kinsey skandalına rağmen Mansur Yavaş bunu nasıl söylemiştir ya da kendisine bunları kim söyletmiştir. Bunu halka açıklayamaz. Bizim Tam Bağımsız Türkiye anlayışımız gereği aklımızın ucundan dahi geçmeyecek bir açıklamadır. Bizim kanunlarımızda çok nitelikli denetim mekanizmaları bulunmaktadır. Ama esas olan halkın denetimidir. Bizim yapacağımız belediyeyi uluslararası firmalara değil, halka denetlettirmek ve bütün projelerimizi halka onaylatmak olacaktır”

MANSUR YAVAŞ NE DEMİŞTİ?

CHP Ankara adayı Mansur Yavaş Ankara Bağlıca’da eski bürokrat ve siyasilerin düzenlediği kahvaltı programında yaptığı konuşmada: “Yaptığımız tüm harcamaları uluslararası denetim firmalarına denetlettireceğiz. Biz öncelikle hesap vermeye talibiz. Katılımcı olacağız” demişti.

 

Öte yandan, geçen yıl Eylül ayında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek”, demiş ve büyük tartışmaların ardından McKinsey kararından dönülmüştü. Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi için “Uluslararası denetim firmalarından söz etmesi akıllara McKinsey tartışmalarını getirdi.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.