Oyuncak müzesinden yeni normalleşme adımı

Oyuncak müzesinden yeni normalleşme adımı

Antalya'da bulunan Anadolu Oyuncak Müzesi'ndeki süper kahraman figürlerine çocukları maske kullanımına teşvik etmek için maske takıldı. Müze müdürü bu eylemi çocukları maske kullanmaya teşvik etmek için gerçekleştirdiklerini söyledi

Kepez Belediyesi tarafından Dokuma Park içerisinde kurulan Anadolu Oyuncak Müzesi, her yaştan ziyaretçilerin uğrak noktası oldu. 13 binin üzerinde oyuncak ve eserin bulunduğu müzeye gelen ziyaretçiler hem kendi çocukluklarına hem de dünya çocuklarının geçmişine yolculuk yapabiliyor.

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine hizmet vermeyen müze normalleşme süreciyle birlikte alınan önlemlerle tekrardan kapılarını açtı. Müze içerisindeki bazı çizgi film kahramanlarına hem çocukları maske takmaya özendirmek hem de farkındalık oluşturmak için maske takıldı. Maskeli kahraman figürleri çocukların dikkatini çekiyor.

 

MASKELİ SÜPER KAHRAMANLAR

Anadolu Oyuncak Müzesi Müdürü Emrah Ünlüsoy, farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışmaya başladıklarını söyledi. Ünlüsoy, “Çocuklarımız müzemizi gezerken maskelerini çıkarma arzusu içerisindeydiler. Bizde bu durumu görünce maske kullanımı çocuklarda ve yetişkinlerde nasıl teşvik edebiliriz diye düşündük. Süper kahramanlara maske takarsak çocuklarımız onları örnek alabilir dedik. Müzemizde görüldüğü gibi artık oyuncaklarımızda maske takıyor. Yeni normalleşme sürecinde oyuncaklarımızda bu sürece hazırlandılar. Hem çocuklara maskenin önemini hem de büyüklere bunun gerekliliğini aktarıyorlar" dedi.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.