Öz Erciş Seyahat ve yolcu arasında 'Namaz molası' polemiği! 'Laiklik' cevabıyla gündem olan Öz Erciş Seyahat kimin?

Öz Erciş Seyahat ve yolcu arasında 'Namaz molası' polemiği! 'Laiklik' cevabıyla gündem olan Öz Erciş Seyahat kimin?

Bir yolcunun namaz kılmak için mola talebinin kabul edilmemesi üzerine Öz Erciş Seyahat ve yolcu arasında tartışma yaşandı. Seyahat firması yolcunun namaz molası talebine verdiği 'laiklik' temalı cevapla gündem oldu. Peki Öz Erciş Seyahat kimin?  

Abdullah Gündüz adlı bir vatandaş sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda, seyahat ettiği otobüs şirketi Öz Erciş'in kendisine namaz molası için izin vermediğini öne sürerek eleştirisini belirtti.

Gündüz "65 DH 854 plakalı 'Öz Erciş Seyahat' isimli seyahat firması öğle ve akşam namazları için 3 dk mola talep etmeme rağmen inatla mola veremeyeceğini, namazı sonra kılabileceğimi ve bu ricamı tüm yolcuların hakkına girmek olduğunu iddia ederek talebimi reddetmiştir" açıklamasını yaptı.

 

ŞİRKETİN AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI


Vatandaşlar konu hakkındaki tartışmalarda ikiye ayrıldı. Şirketin avukatı olduğu bildirilen Av. Tuncay Keserci de sosyal medya sayfasından "Öz Erciş Seyahat Firması adına yazılı açıklamamızı kamuoyunun bilgisine sunarız" deyip bir açıklama yaptı yaptı.

 

Firmanın açıklaması olduğu iddia edilen metinde anayasa ve laiklik vurgusu yapılıp şunlar söylendi:

 

"Otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önceden belirlenen güzergahlar ve bu güzergahlar üzerinde bulunan mola yerleri dışında, hayati tehlike arz edecek durumlar hariç olmak üzere durması, bizzat toplu taşıma sisteminin bu niteliğinden dolayı amaca uygun değildir. Anayasanın 2.maddesinde Türkiye Cumhuriyet, demokratik ,laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasanın 14.maddesine göre, anayasada tanımlı hakların hiçbiri, özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz. Anayasanın 23.maddesi "yerleşme ve seyahat hürriyeti"ni ve 24.maddesi "din ve vicdan hürriyeti"ni güvence altına almıştır.

Buradan hareketle müvekkil şirketin ,sadece bir veya bir kaç yolcu ibadet edecek diye, ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği noktaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların ,bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir.

Tüm yolcuların bu prensiplere saygı duymasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

 

ÖZ ERCİŞ SEYAHAT KİMİN?


Erciş Seyahat şirketi Öz Erciş Seyahat olarak 2006 yılında geri döndü. Öz Erciş Seyahat son model otobüslerle 20.06.2006 tarihinden beri hizmet veriyor. Firma Yiğit Ailesi tarafından kurulmuştur. 2006 senesinde aylık 7.500 yolcu kapasitesi ile hizmet vermeye başlayan şirket, şu anda 34.000 yolcu kapasitesi ile hizmet veriyor.

Firma Yönetimi

Seracettin YİĞİT (Yönetim Kurulu Başkanı)

Hakan YİĞİT (Yönetim Kurulu Üyesi)

Necmettin YİĞİT (Yönetim Kurulu Üyesi)

Nizam YİĞİT (Genel Müdür)


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.