Özdağ ve Kılıçdaroğlu'nun çok tartışılan 'gizli' protokolü ilk kez paylaşıldı

Özdağ ve Kılıçdaroğlu'nun çok tartışılan 'gizli' protokolü ilk kez paylaşıldı

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, seçim sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladığı gizli protokolü ilk kez paylaştı.

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından ittifak arayışını genişleten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı görüşmelerin ardından desteğine karşılık Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir protokol imzalamıştı.

Seçim sürecinde çok tartışılan ve gizli tutulan o protokol bugün Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Zafer Partisi’ne tahsis edilen makamlar ve bağlıları konusundaki atamalarda Özdağ ile birlikte karar alınacağı konusunda mutabakata varıldığı görülen mutabakatın “Hükümetin Oluşturulması ve Görev Bölümü” başlıklı kısımda; İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlığın daha Zafer Partisi’ne verilmesi, güvenlik, adalet ve ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere bazı bakan yardımcılıklarının Zafer Partisi’ne tahsis edilmesi konusunda anlaşıldığı görüldü.

Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu ile görüşmesi sonrasında yaptığı bir açıklamada, “Bakanlık meselesi hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele değil. Ben ve partim bunu ister ama bu ayın 28'inden sonra Cumhurbaşkanı olacak Kııçdaroğlu'nun yetkisi dahilinde diğer paydaşlarıyla konuşacağı konudur” demişti.

 

İŞTE O PROTOKOL;

 

b-079.JPG

swdefrthyukospigu.JPG



Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.