Özdağ'dan flaş danışman açıklaması

Özdağ'dan flaş danışman açıklaması

Türk siyasetine yeni katılan İYİ Parti tartışmaları da beraberinde getirdi.

İyi Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, partisine yönelik iddialara ve kamuoyunda yer alan tartışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu ve iftiralara sert cevap verdi.

Meral Akşener’in öncülüğünde kurulan İyi Parti kurucular kurulunda yer alan isimler ve ardından da parti programındaki NATO’ya dair ifadelerin tartışmasıyla kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Dün ise ‘Neo-con' kimliğiyle bilinen NED'in desteklediği Denge ve Denetleme Ağı'nın önemli isimlerinden Selda Tandoğan’ın, Genel Başkan Akşener'in başdanışmanı olduğu ortaya çıktı.

Kamuoyunda yer alan tartışmalara son noktayı ise Ümit Özdağ koydu.

‘İYİ Partinin kuruluşundan itibaren bazı çevreler yalan ve tezvirat üzerine kurulu bir kampanya başlattılar’ diyen Ümit Özdağ, “Başka çevreler de bilinçli/bilinçsiz yanlış anlamaya dayalı bir yorum konusunda ısrar ediyorlar. Bu nedenle kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma zarureti doğmuştur” dedi.

İşte Ümit Özdağ’ın başdanışman ve NATO eleştirilerine verdiği yanıt;

"Meral Akşener’in başdanışmanı olarak atandığı iddia edilen Selda Tandoğan Demirel’in başdanışmanlık kadrosuna atanması söz konusu değildir.

İkinci husus ise, İYİ parti programında NATO’ya bağlılık ve eşit vatandaşlık kavramlarının olduğu iftirasıdır. Oysa parti programında eşit vatandaşlıkla ilgili hiçbir ifade yoktur.

NATO konusunda ise; Türkiye’nin halihazırda NATO üyesi olduğu, İYİ Parti iktidara geldiği zaman ise, Türkiye’nin milli menfaatlerini takip etmekten ne NATO ya da başka bir uluslararası üyeliğin ne de anlaşmanın alıkoyamayacağı açık bir dille 2 kez vurgulanmıştır.

Bu konuda yapılan her türlü tezvirat -bazıları iyi niyetli olsa bile- ve değerlendirme gerçek bir zemine dayanmamaktadır."

Parti programında Türk dış politikasına ilişkin şu ifadelere açıkça yer verilmiştir:

"Taraf olduğumuz ikili ve çoklu uluslararası antlaşmalara uygun hareket edilecek, kurucusu veya üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşlardaki sorumluluklarımızın yerine getirilmesine devam edilecektir. Ülkemiz bu sorumluluklarını yerine getirirken, komşu, müttefik ve ortaklarımızın da Türkiye’ye karşı yükümlülüklerini yerine getirmeleri konusunda kararlı, ısrarlı ve takipçi bir tavır sergilenecektir."

Öte yandan Selda Tandoğan’ın Twitter hesabında, “İYİ Parti Genel Başkanı Başdanışmanı” ifadeleri yer alıyordu. Tandoğan bu ifadeleri hesabından sildi ancak önbellekten bakıldığında bu ifadeler görünebiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum