Özdağ'dan 'Suriyelilere Türk vatandaşlığı verildi' iddiası!

Özdağ'dan 'Suriyelilere Türk vatandaşlığı verildi' iddiası!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’de 900 bin fazla Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildiğini iddia etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1’de yayımlanan Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası isimli programa konuk oldu.

Ümit Özdağ,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki Suriyeli göçmenler için söylediği, “Göndermeyeceğiz”  sözlerine cevap verdi.

Özdağ, Türkiye’den 500 bin göçmenin döndüğü rakamın yalan olduğunu ve Birleşmiş Milletler rakamına göre bu sayının 100 bin olduğunu iddia ederek, “Şu ana kadar 900 binden fazla Suriyeliye vatandaşlık verildiğini biliyoruz”  açıklamasını yaptı.

Ümit Özdağ, “Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu seçim sandığı başında çok şaşıracaklar. Seçim sandığının başında Türkçe bilmeyen yüzbinler görecekler. Sakın o gün Türk Milleti’nin önüne çıkıp şikayette bulunmasınlar. Kendileri uyarıyoruz. Ve bu sayı daha da aratacak”  sözlerini söyledi.

Özdağ, ”Erdoğan’ın eski Tarım Bakanı o zamanki 3 milyon Suriyeliyi göndermeyeceklerini tarımda kalkınma için kullanacaklarını açıklamıştı. 2018-2023 5 yıllık İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi uyum projesi Suriyelilerin Türk Milletine Türkiye’de kalmasına alıştırma eylem programıdır. Hiçbir şey gizli olmuyor. Erdoğan başından beri Suriyelilerin ve diğerlerinin Anadolu’ya yerleşmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. Erdoğan Türk Milleti’nin vatanını herkesle paylaşacağını söylüyor. Bu Erdoğan’ın haddi de hakkı da değildir. Biz Türkiye Cumhuriyeti topraklarını Ortadoğu ve Asya’dan ipini koparanla gelen paylaşamayacağız.” dedi.

Begümhan Aydoğan, göçmenlerin nasıl zorla gönderileceğini sorması üzerine Özdağ  “10 sene önce gelenler bu topraklara geçici sığınmacı olarak geldiğini biliyor. Geldiği zaman AK Parti’nin çıkardığı yönetmelik var geçici sığınmacı Suriye’de savaş bitince geri dönüş esastır” diye; iktidar Türk Milleti’nin aleyhine olarak göndermeyeceğiz diyor. Danimarka ve Norveç Suriye’de iç savaşın bittiği kararı veriyorsa Türkiye’yi bu kararı vermekten kim alıkoyabilir?” cevabını verdi.

Özdağ ayrıca Suriye rejimi ile mutabakat sağlanacağını Türkiye’deki kayıtsız olan Suriyelileri göndereceklerini söyledi.  Özdağ, Türkiye’de 2 milyon kayıtsız Suriyeli olduğunu iddia etti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.