Özdemir Altan kolajları sergisi

Özdemir Altan kolajları sergisi

Türk resim tarihinde önemli izler bırakan ünlü sanatçı Özdemir Altan, ilk kez sanatseverlerle buluşacak olan kolajlarını 7 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında sergileyecek.

Galeri Ark’ta 7 Kasım’da açılacak olan sergi, Özdemir Altan’ın ilk kez sanatseverlerle buluşacak kolajları ile son dönem eserlerini sergilediği, sanatını ve duygularını tamamlayan eserlerden oluşuyor.  

 

Sanatta ulusallık anlayışına karşı çıkan, evrensel değerlerle resme yönelen Özdemir Altan, uzun yıllardır değişik resim çalışmalarını bir araya getirdiği kolaj  dönemi üzerine yoğunlaşarak sanat hayatına devam ediyor.

 

Modern, Avangard düşünce, Pop Art ve özellikle Postmodern sanatın Türkiye’deki ilk uygulayıcılarından olan Özdemir Altan, yapıtlarında değişik doku, strüktür eleman, malzeme, sanat görüşü, ışık vb. aykırılığın rastlantısal olarak bir araya gelmesiyle oluşan bir sanat anlayışını benimsedi. 2014'den bu yana ‘Yeni Dönem’ olarak nitelendirilen son dönem eserlerinde görüldüğü gibi birbirinden farklı tüm duygu, düşünce ve buna bağlı olarak kullandığı materyallerle sanatını başka boyutlara taşıdı.

 

Kendine özgü kurgu dünyasıyla Türkiyede çağdaş sanatın gelişimine katkı sağlayan Özdemir Altan, kolaj tekniğini kullanarak yaptığı “Yeni Figürasyon”  döneminde genellikle, mekanik parçaları (araba, motosiklet, makinalar), insan ve çocuk figürleriyle kontrast oluşturacak şekilde bir araya getirdi. Sanatçı, önceden hazırlamış olduğu kolaj eskizlerini daha sonra yağlı boya ve akrilikle tuvale geçirdi.

 

 

ÖZDEMİR ALTAN KİMDİR?

 

1931 yılında doğan Özdemir Altan, 1956 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü, Zeki Faik İzer Atölyesi’ni bitirdi. 1963-1965 yılları arasında Paris Bianelleri başta olmak üzere çok sayıda uluslararası ve ulusal etkinliğe katılan Altan, çok sayıda kişisel ve karma sergi açtı. Çeşitli topluluk ve dernek sergilerine katıldı. 1966’da Çağdaş Ressamlar Cemiyeti’nin 'Yılın Genç Ressamı' ödülünü aldı. 1971’de 32. Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde ikincilik ödülü, 1974’te 35. Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nde başarı ödülü kazandı.  

 

Mimar Sinan Üniversitesi'nde öğretim Üyeliği yapmış olan sanatçı, halen Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesidir ve 8 ödüle sahiptir.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.