Özdil ve Dündar'ın ardından Fatih Portakal'ın çiftliğinde de kaçak yapı incelemesi

Özdil ve Dündar'ın ardından Fatih Portakal'ın çiftliğinde de kaçak yapı incelemesi

Yılmaz Özdil ve firari sanık Can Dündar'ın Bodrum'daki villalarında giriştikleri usulsüzlüklerden sonra Fatih Portakal'la ilgili de benzer bir skandal ortaya çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda yazar Yılmaz Özdil'in Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde, bulunan 4,6 milyon liralık villası kaçak çıkmıştı.

Özdil'in kaçak villası gündemdeki yerini korurken Almanya'da yaşayan firari Can Dündar'ın da Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’nde bulunan villasının  da kaçak olduğu ortaya çıktı.

 

PORTAKALI'IN ÇİFTLİĞİ KAÇAK ÇIKTI

 

Ekranlardan ahkam kesen iki ismin ardından FOX Tv sunucusu Fatih Portakal'la ilgili de benzer bir skandal ortaya çıktı.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, gazeteci Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal tarafından 2015 yılında kurulan çiftlikte, kaçak yapılaşmaya gidildiği şikayeti üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

Yapılan ilk incelemede kaçak yapıya rastlanmazken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

 

fatih-kacak-ciftligi-siyasetcafe2.jpeg

 

Seferihisar ilçesi Camikebir Mahallesi'nde 2015 yılında Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal adına kurulan Torlak Çiftliği'nde bazı yapıların kaçak olduğu şikayeti üzerine ekipler harekete geçti.

İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Gözsüzler mevkisindeki 8 bin 394 metrekarelik tapu alanına sahip çiftliğe giderek inceleme başlattı.

 

EKRANLARDAN İMAR BARIŞI'NI ELEŞTİRMİŞTİ

 

Yapılan ilk incelemede, ailenin 3 parça yapı için 2018 yılında çıkarılan İmar Barışı yasasından faydalandığı tespit edildi.

2016 yılında yapılan 36 metrekare alana sahip atölye olarak kullanılan ahşap bina, depo olarak kullanılan 21 metrekarelik bina ve önündeki pergoleli mutfak olarak kullanılan bölüm ile hobi odası olarak kullanılan 10 metrekarelik ahşap bina için yapı kayıt belgesi alındığı saptandı. Fotoğraflarla da tespit edildi.

 

fatih-kacak-ciftligi-siyasetcafe.jpeg

 

Çiftlikteki incelemeleri tamamlayan ve gerekli işlemleri yapan ekiplerin söz konusu yapılarla ilgili rapor hazırlayacağı ifade edildi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.