Özgür Uyanık: Eylem adamının onuru Tanrı Dağı'ndan seyreder ovadaki politikacıyı...

Özgür Uyanık: Eylem adamının onuru Tanrı Dağı'ndan seyreder ovadaki politikacıyı...

Siyasetcafe yazarı Özgür Uyanık politika ve eylem adamlığı konulu bir yazı kaleme aldı.Uyanık, Semih Tufan Gülaltay'ı konu alan yazısında anısını paylaştı.

Yazarımız Uyanık köşe yazısında Semih Tufan Gülaltay ile bir anısını paylaştığı yazısında, eylem adamı ve politikacı karşılaştırması yaptı.

Uyanık'ın köşesinde yer alan yazının bir bölümü şöyle:

"Yıl 1998, Gebze cezaevinde tutuklu bulunduğum sırada, Türkçü “Yeni Hayat” dergisinde mahlas isimle Türk Mitolojisi üzerine yazılar yazıyorum. Derginin editörü Avukat Hasan Gürbüz ziyaretime gelmiş, fakat bana geç haber vermişler. Eskiden avukat görüşü kalabalık bir salonda yapılırdı. Hasan bey orada beklerken sıkıntıdan diğer tutuklularla sohbete dalmış. Ben görüş yerine girdiğimde karşısına bir TİKKO’cuyu almış soruyordu “Memleket nere kardaş? Cevap: “Dersim” (Tunceli diyecek değil ya!). “Kürt müsün?”. Karşısındaki “yok” diyor “Ermeniyim”. Hasan bey şaşırdı tabi. Ben alışığım bu muhabbetlere, gülmeye başladım. “Ermenice biliyor musun” diye sordu sakince. “Hayır” cevabını aldı. Bu defa “anan, baban ya da ailenden kimse var mı Ermenice konuşan?” diye sordu. O sahneyi hiç unutmuyorum. Hasan bey aldığı “hayır” cevabı karşısında kendini tutamayıp kollarını, avuçlarını göğe Allah’a yakarır gibi açıp “yahu öyleyse nereden çıkardın Ermeni olduğunu!” diye haykırdı.

Semih Tufan Gülaltay’dan, Ergenkon’dan yargılanırken Silivri cezaevinde yazdığı, “Kürtlük hakkında Yazılmayanlar” kitabını dinlerken aklıma yukarıda aktardığım anı geldi."

 

"EYLEM ADAMININ ONURU TANRI DAĞI'NDAN SEYREDER OVADAKİ POLİTİKACIYI"

Uyanık yazısının devamında Semih Tufan Gülaltay'ın eylem adamı olduğunu ve politika ve eylem adamlığı arasında farklar olduğunu belirtti: "Semih Tufan Gülaltay bir eylem adamıdır. Eylem, lafa benzemez; lafı geri alabilirsiniz ama gerçekleşmiş bir eylemi geriye almak mümkün değildir. O yüzden politikacılarla eylem/dava adamları arasında büyük bir fark vardır. Eylem adamının onuru Tanrı Dağı'ndan seyreder ovadaki politikacıyı"

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.