Özhaseki Ankara için konuştu! Görevden kaçamam

Özhaseki Ankara için konuştu! Görevden kaçamam

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, adaylık iddialarına ilişkin ilk kez net bir açıklama yaptı. İşte haberin ayrıntıları;

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi partilerin özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir adayları merak konusu oldu. Bu 3 büyükşehir için bir çok isim ön plana çıkarken Ankara’da Mehmet Özhaseki’nin aday gösterileceği ileri sürüldü.

Konuya ilişkin Mehmet Özhaseki, SuperHaber’den Hülya Okur’a çok özel açıklamalarda bulundu ve merak edilenleri yanıtladı.

‘Görevim 1398 belediyeyi en iyi isimlerle seçime hazırlamak’ diyen Mehmet Özhaseki adaylığı konusunda ser veriyor sır vermiyor.

Göreve hazır olduğunu ise diğer bakanları da işaret ederek, “Çıkıp da hiçbirisi biz adayız demezler. Ama Beyefendi kendilerine bir görev tebliğ ederse bu görevden de kaçmazlar” sözü ile ortaya koyuyor.

İşte Hülya Okur-Mehmet Özhaseki röportajından bir bölüm:

"1994 YILINDA AKLIMIZDAN GEÇMEZKEN KENDİMİZİ SİYASETİN İÇİNDE BULDUK"

1957 Kayseri doğumlusunuz. Mühendislik ve hukuk eğitimi aldınız ama ileriye dönük başarılarınızda en büyük pay size mi aitti, ailenize mi, idari yönetim hayal ettiğiniz bir şey miydi?

Hukuk fakültesi bitirdik ama hiç avukatlık yapmadım. Serde Kayserililik olunca tabi… Aile de tüccar. Dükkanın başına geçtik. 94 yılında, hiç aklımın ucundan geçmezken, bir anda kendimizi siyasetin içerisinde bulduk. Hep Allah rızası için halka hizmet etmek istemişizdir. Ticareti de, hukuku da bu yüzden kendimiz için seçmiştik. Allah da siyaset yolunu, hizmet etmemiz için bize vesile kıldı. İnsan dediğiniz varlık, sosyal bir varlıktır. Ailesi, çevresi olmadan onu düşünemezsiniz. Onu çevresinden ayıramazsanız. Bizim gayretimiz ile beraber ailemizin-çevremizin desteği ve sevenlerimizin duaları ile bugünlere geldik.

"ŞEHRİ BİLMEK, İNSANLARI İLE HEMHAL OLMAK GEREK"

21 yılı devirdiğiniz 5 seçim galibiyeti, Türkiye'ye "Kayseri modeli belediyecilik" modeli kazandırdı. Belediyecilikte sizi durduramayan ne oldu?

Bir şehrin geleceği, o şehrin yöneticilerinin ufukları ile doğru orantılıdır, bilhassa yerel yöneticilerin ufukları burada çok büyük önem arz ediyor. O şehri bilmek, tanımak, insanlarıyla hemhal olmanız gerekiyor. Biz de bunu başardık. Şehrimizin sorunlarını biliyorduk. Çözüm önerilerini hazırladık. Bunu yaparken de halkımızın talep ve ihtiyaçlarını merkeze aldık. Bir vizyon çizdik. Ve Kayseri modeli belediyecilik ile çevre, şehir, kültür ve ulaşımda biz marka haline geldik.

Seçimlerde kaybedilen %6'dan ders çıkartmazsak öbür seçimlerde perişan oluruz, demiştiniz. Siz kendi üzerinize nasıl bir ders çıkarttınız? Veya şu an itibariyle gereken ders çıkartıldı mı sizce?

Biz AK Parti olarak çok hızlı hareket eden bir partiyiz. Biz kendi içimizde dersimizi iyi çalışıyoruz. Özeleştirimizi yaptık, yol haritamızı belirledik. Zamanında diğer partiler tarafından yapılan ideolojik belediyeciliği bir kenara bırakarak hizmet belediyeciliği yaptık. Seçimlerde yüzde 49'a kadar gelmiş bir partiyiz, yüzde 6 nereye gitti. Bunu konuşuyoruz. AK Parti’nin başarısı da bunda gizli. Bizim referansımız milletimiz. Her zaman milletimizin sesine kulak verdik. Sağ olsun milletimiz de her zaman bizleri el üstünde tuttu.

"MİLLETİN TERAZİSİ ŞAŞMAZ"

Yerel seçimlerde CHP, HDP ve İYİ Parti’nin şansını nasıl görüyorsunuz? Sizce yarışın içindeler mi?

Bizim nasıl gördüğümüzden ziyade vatandaşlarımızın nasıl gördüğü. Milletimizin terazisi şaşmaz. Yapılan hizmeti de görür yapılan yanlışı da. Biz milletimizin ferasetine ve sağduyusuna güveniyoruz.

"İTTİFAK İÇİN YASAL ZEMİN OLUŞTURULAMADI"

MHP ile yerelde ittifakın kurulamaması sizi şaşırttı mı, böylesi daha mı hayırlı oldu?

Şunu iyi anlamak lazım; Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı değil. Cumhur İttifakı’na hiçbir zaman sandık ittifakı gözüyle bakmadık. Bunu her yerde açıklıkla söylüyoruz; Cumhur İttifakı’na kesinlikle gölge gelsin istemiyoruz. İttifak için yasal zemin oluşturulamadı. Keşke 1 yıl önce bu iş konuşulsaydı ve gerekli çalışmalar yapılabilseydi. İçimizde bu durumun hüznü ve burukluğu var…

"TEŞKİLATIMIZA VE ADAYLARIMIZA GÜVENİYORUZ"

Sayın Cumhurbaşkanımız yerel seçimler ile ilgili; “Sahada olduğunuz sürece kravatı çıkarın, gönüllere dokunun, kibirli olmayın, yarım kalmış projeler bitmesen yeni projeye başlamayın, gereken çalışmaları listeleyip bana bildirin.” şeklinde nasihatlerde bulunmuştu... Sizin bu konuşmadan çıkarımınız oldu mu? Bu paylaşıma ilave notlarınız olur mu?

Bu sözler; sosyal belediyeciliğe gönül belediyeciliğinin ekleniyor olmasının şifresidir. Halk içinde Hakk ile beraber olun, ikazının ta kendisidir. Biz de gereken çalışmaları yapıyoruz. Teşkilatımıza ve adaylarımıza güveniyoruz… Sayın Cumhurbaşkanımızın sözleri bize kılavuzdur. Kulaklarına küpe ederlerse adaylarımız da biz de başarıyı daha kolay ve hızlı yakalarız.

"ÇIKIP DA HİÇBİRİ BİZ ADAYIZ DEMEZLER GÖREVDEN DE KAÇMAZLAR"

21 yıl Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığının ardından tüm birikim ve tecrübelerinizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki başarılı çalışmalarla pekiştirdiniz. Ankara adaylığı için sizin ve bazı bakanların adı geçiyor, bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bakın şimdi bizim gibi Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan insanların birinci işi; üzerine almış olduğu görevi hakkıyla yapmak. Şu an biz hummalı şekilde bir çalışma içerisindeyiz. 81 vilayetimizi hazırlıyoruz Beyefendi’ye arz ediyoruz. Şu andaki görevim 1398 belediyeyi en iyi isimlerle seçime hazırlamak partiyi. Ve bu konuda Beyefendi’yi aydınlatmak. Genel Başkan Yardımcısı arkadaşlarımızla birlikte yapıyoruz bu işi. Şimdi orada gerek Genel Başkan Yardımcısı arkadaşlarımızın gerekse Bakanlarımızın, gerekse eski milletvekillerimizin ve yeni milletvekillerimizin Beyefendi’ye karşı olan müthiş bir muhabbeti var, saygısı var. Çıkıp da hiçbirisi biz adayız demezler. Ama Beyefendi kendilerine bir görev tebliğ ederse bu görevden de kaçmazlar.

siyasetcafe.com

Kaynak:SuperHaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.