Özhaseki'den Bahçeli'ye Güneydoğu sunumu 'Elim kırılsın dönemi bitti'

Özhaseki'den Bahçeli'ye Güneydoğu sunumu 'Elim kırılsın dönemi bitti'

AK Parti'nin yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, yerel seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin yerel seçimlerdeki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, seçim çalışmaları ve başkente hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Özhaseki açıklamalarına belediyelerden başladı. 'Belediyeleri denetleyen kurumlar var. Para açısından Sayıştay, her girdi çıktıyı denetler. İşlemler açısından İçişleri Bakanlığı, imar açısından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her zaman belediyeleri denetleyen kurumlardır. Bir taraftan da biz genel merkez nezdinde bütün belediyelerimizi takip edeceğiz.'diyen Özhaseki, 'Buralarda partimizin kendine has prensiplerine uyuyorlar mı uymuyorlar mı? Bir bir takip edeceğiz. Eskiden vatandaş oy verir beş sene iyi kötü katlanırdı. Bazen hoşuna gitmezse ‘Elim kırılsın!’ der ama bir şey olmazdı. Şimdi o dönem tamamıyla kapandı. Bizim gösterdiğimiz aday arkadaşlarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı manifestoya uyacak ve bu manifestomuzu şehrine uyarlayacaklar. Belediye başkanlarımız tarafsız olacak ve oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olacak.' dedi.

ERDOĞAN BİZZAT TAKİP EDECEK

Belediyelerin mali tabloları, personel giderleri ve yatırım bütçesi üzerinde nasıl bir uygulama yaptığının karnesi çıkarılacak diyen Özhaseki, bu sistemin Erdoğan tarafından bizzat takip edileceğini vurguladı.

Ankara için açıkladıkları 111 projenin içerisinde en pahalı projelerin metro ve ulaşım sistemleri olduğunu belirten Özhaseki, kendisini en çok heyecanlandıran projenin ise, çocuk köyü ve kültür yolu projeleri olduğunu belirtti.

BAHÇELİ’YE GÜNEYDOĞU SUNUMU

Özhaseki açıklamalarına şöyle devam etti:

Özel sohbetimizde ben Güneydoğu’dan sorumlu koordinatör bakan olduğum için özellikle oradaki yapılaşmadan gelişmelerden Devlet Bahçeli'ye bahsettim. O da çok mutlu oldu. Orada vatandaşın PKK’dan ayrılarak, özellikle zararlarının tanzim edilebileceği ortamı nasıl sağladığımızdan bahsettim.'

Özhaseki açıklamalarının devamında şunları söyledi:

* Şehirde insanlar kadar hayvanların, bitkilerin de hakkı vardır. Sokaklarda başıboş gezen, kontrol altında olmayan hayvanlar tehlikeli olabilir. Bunların alınıp bir taraftan sağlıklı hale getirilmesi lazım. Aşılarının yapılması lazım. Sonra hayvanları doğal ortamına bırakmak lazım.

Onları hayvanat bahçesi yapıyorum diye bir hapishane içerisinde tutmak kadar kötü bir durum olamaz. Bizim yapacağımız projede hayvanlarımız doğal ortamından koparılmamasını öngörüyor ve ona olanak sağlıyor.

* Meclis’te de CHP ile birlikte hareket ediyorlar. HDP’nin almış olduğu bu kararın vatandaş tarafından çok fazla dinleneceğini zannetmiyorum. CHP bir taraftan PKK’nın siyasi uzantısı ile pazarlık ederken öbür tarafta da İYİ Parti ile iş birliği yapmaya devam ediyor. Bu çok çelişkili bir durum. Bunu zaten izah edemiyorlar.

Gizli kapaklı görüşmeye çalışıyorlar. Siyasette gizli hiçbir şey kalmıyor. Açığa çıktığı zaman bocalamaya çalışıyorlar. İnkar edecek gibi oluyorlar ama edemiyorlar. Dilleri ile dişleri arasında mırın kırın ile işi sürdürüyorlar. CHP bir kere Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyim, diye ortaya çıktığında ve sosyal demokrat çizgisindeyiz, dediğinde neden bu kadar köklü parti kendi içinden kendisi sosyal demokrat olarak özümsemiş bir adayı çıkaramıyor bunun cevabını seçmenine vermek zorunda.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.