Özhaseki'den bomba açıklamalar 'Cevap ver Mansur'

Özhaseki'den bomba açıklamalar 'Cevap ver Mansur'

Cumhur İttifakı Ankara adayı Mehmet Özhaseki, Mansur Yavaş’ın sahte senet skandalıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özhaseki: "Mağdur edebiyatı yaptı. Ömer Çelik'i ve şahsımı suçladı. Sorduklarıma cevap versin.” dedi.

Özhaseki’den bomba açıklamalar

‘Cevap ver Mansur’

Cumhur İttifakı Ankara adayı Mehmet Özhaseki, Mansur Yavaş’ın sahte senet skandalıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özhaseki: "Mağdur edebiyatı yaptı. Ömer Çelik'i ve şahsımı suçladı. Sorduklarıma cevap versin.” dedi.

Cumhur İttifakı Ankara adayı Mehmet Özhaseki, Mansur Yavaş’ın sahte senet skandalıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mehmet Özhaseki yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamalardan satır başları;

KARŞI TARAFINDA DÜRÜST OLMASINI İSTİYORUZ

"Rakiplerimin yaşantıları, yaptıkları beni ilgilendirmiyor. Israrla altını çizdim. Ama iki konuda da eleştirilerimi sürdürdüm. Birincisi, hakikaten karşıma çıkan rakiplerin şu ana kadar tabi başta CHP adayı olmak üzere bir projeleri yok. Söylemiyorlar da. Ayrıca bilmiyorlar da belediyeciliği. İkinci bir konu, biz bir ittifak içerisindeyiz. Cumhur İttifakı... Karşı tarafın da dürüst olmasını istiyoruz.

BANTI MANTI BIRAK KARDEŞİM ANKARA’YA NE YAPACAĞINI SÖYLE

Ara ara karşı taraftan tehditler, hoşa gitmeyecek şeyler söyleniyor ama kulaklarımızı kapadık. 15 gün kadar önce bir televizyonda gördüm, CHP adayı diyor ki "Bırakın projeleri falan ne bantlar çıkacak" Allah Allah dedik ne iştir? Bantı mantı bırak kardeşim Ankara'yı ne yapacağını söyle. Bununla ilgili başvurdukları adamları, ne istediklerini onları da şimdi size dağıtabilirim.

Bundan üç ay kadar önceydi CHP adayı hakkında basında bir takım iddialar çıktı. O dönemde bu iddiaların çok da ben üzerinde durmadım. Tavrımı, tarzımı izah ettim. Birçok arkadaş çevrede bu konuya değin dedikleri halde bir cümle bile söylemedim. Çünkü beni ilgilendirmiyordu, cevap vermesi gereken tabi başkalarıydı.

BEN BÖYLE KURNAZCA İŞİ İLK KEZ GÖRÜYORUM

Bütün bu sorulara cevap vermesi gereken bir arkadaş var. O da olayın muhatabı olan Mansur Yavaş... Çıkıp dürüstlükle bunların ne olduğunu, kirli ilişkiler bütünlüğünün neler olduğunu izah etmesi gereken oydu. Biz de bekledik ki oradaki sorulara cevap verecek. Gördüğümüz şu, kısa bir bülten okudu, soru almadan sessizce bıraktı gitti. Ama bir şey daha yaptı; mağdur edebiyatı. Basını, Parti Sözcümüz Ömer Çelik'i ve beni suçladı. Ben böyle kurnazca işi ilk kez görüyorum. 10 yıldır beraber olan sizsiniz, ortaklık yapan sizsiniz." Mansur Yavaş hakkında çıkan 'sahte senet' skandalına ilişkin konuşan Mehmet Özhaseki: Mansur Yavaş hiçbir soruya cevap vermedi. Mağdur edebiyatı yaptı. Basını, Ömer Çelik'i ve beni suçladı. Ben böyle kurnazca bir işi ilk defa görüyorum.

ŞİMDİ MENFAAT ÇATIŞMASI VAR

Demek ki bu arkadaşların siyaset tarzı bu. Kirli bir şekilde siyaseti sürdürüyorlar. Bahsedilen bir şahıs var o şahsı ömrümde görmedim. Ticari denilen işin ne olduğunu da bilmiyorum. Mahkeme kayıtlarına göre neredeyse 10 yıldır süren bir iş ilişkileri var. Fakat şimdi o şahıs hakkında suçlarını döküp saçmaya başlıyorlar.

O senin arkadaşın. Kriminal suçlu diye belirtiği şahıs her kimse biz görmedik hayatımızda. Senelerce birlikteliğin sürmüş demek ki şimdi menfaat çatışması var. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı var. Yargıtay'ın onadığı ve hükmü kesinleştiği kararı var. Ortada bir sahte senet var. Kendisi hakkında ceza var bu kesin. Biraz daha devam etse daha çok şeyler çıkacak gibi görünüyor. Sırayla birkaç. Soru sormak istiyorum. Şunu da itiraf edeyim yıllarca ticaretin siyasetin içinde bulundum ama bu kadar kirli ilişki yumağı görmedim.

O KADAR BÜYÜK BİR MEBLA SENEDİ NE İŞ YAPARAK ALDINIZ?

Topu taca atarak masumlara istifa ediyor. Ben bu kadar kirli bir ilişki yumağı daha görmedim. Benim sorduğum sorular var. Bu senedi kim düzenledi. Benim büromda senedi imzaladı dediği imza nasıl oluyor da Adli Tıp raporlarında sahte olduğu geçiyor. Burada kocaman bir yalan var. Bu yalanı kim söylüyor? O kadar büyük bir meblağ senedi ne iş yaparak aldınız?
Danışmanlık ücreti olarak bunu almışsanız sözleşmeniz var mı? Bunu ibraz edebilir misiniz?

SEN BUNLARI YAP PİŞKİN PİŞKİN ORTALIKLARDA GEZ

Hiçbir şeysiniz 3 milyon küsur lira istiyorsunuz. Bunu sormak hakkımız. Kendisi dürüstlükle açıklamazsa dışarıdaki bu dedikodular bitmez. Mansur Bey diyor ki; makbuz kesildiğinde 300 bin dolar vergiye gidiyor. Bunu ne zaman alacağımız da belli değildi... Bu vergi kaçırmaya teşebbüs değil midir? O vergi olacak ki belediyelere para gidecek çalışanların maaşı da bunlarla ödenecek. Sen bunları yap pişkin pişkin ortalıklarda gez.

MANSUR YAVAŞ ŞU SORULARIMA CEVAP VERSİN

Sormak istediğim net sorular var;

1- Bu senedi kim düzenledi?
2- Önümde imzalandı demenize rağmen nasıl oluyor da o imza o şahsa ait olmuyor?
3- Bu senedi hangi hizmet karşılığında aldınız?
4- Danışmanlık ücreti olarak aldıysanız bu ücreti sözleşmeniz var mı?
5- Bu vergi kaçırmaya teşebbüs değil mi?
6- Mahkeme kayıtlarında geçen mesajlar nedir?

MAL BEYANIMI DAĞITIYORUM

Bize iftira edip kaçıyorsunuz. Mal beyanımı burada hazırladım, sizlere de dağıtıyorum. Müthiş bir yalan furyası var. Kim suçlu ise Allah belasını versin. Biz asla taraf değiliz. 31 Mart'tan sonra Ankara'da destan yazacağız.

HAYRETLER İÇERİSİNDE OKUDURUM

Valla hayretler içerisindeyim. Beni korkutan bir şey var. Karşıdaki kişiye mesajlar atıyor. Fakülte diplomanı iptal ettiririm diye mesaj atıyor. Bunlar şantaj değil mi?"

"Bak Necmettin baroya ismini veriyorum. Öde bu işler kapansın. Ailen senin sapık olduğunu biliyor mu? Öde kurtul vazgeçeyim hırsız... Kodese hazırlan senin düğününü basacağım, seni sürüm sürüm süründüreceğim..."

Bir konu daha var. Sözleşme ya da vekalet düzenlememe sebebini vergi olarak söylüyor. Vergi kaçırmaya teşebbüs değil mi bu? Bu durumu kendi partililerinize nasıl anlatacaksınız?

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.