Özhaseki'den flaş açıklamalar 'Çıkıp HDP ortağımızdır desinler'

Özhaseki'den flaş açıklamalar 'Çıkıp HDP ortağımızdır desinler'

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Habertürk'te katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Habertürk'te katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Özhaseki'nin açıklamalarından satırbaşları:

Didem Arslan Yılmaz: Sayın Gökçek kampanyanıza destek veriyor mu?

Mehmet Özhaseki: Sağolsun elinden geleni yapıyor. Herkes kendi dönemine denk gelen işleri yapmıştır. İzmir'de yıllardır sol parti var. Aziz Bey niye yapmadı denebilir mi? Ben önümüzdeki 5 sene sonra yine aday olsam yine yeni projelerden bahsedeceğim, şimdi bana 'niye yapmadın' diye sorulabilir mi? Her alanda Ankara'yı başkent yapmak mümkün.

Bülent Aydemir: AK Parti kısa süre önce İstanbul, Ankara dahil 7 yılın belediye başkanını görevden aldı. İlçe ve il teşkilatlarında önemli değişiklikler yaptı. Bu belki yeni cumhurbaşkanlığı sistemin altyapısı açısından zorunluydu. Beka meselesi acaba bu belediyeler içinde mi geçerliydi?

Mehmet Özhaseki: Hayır beka meselesiyle bu işin ilgisi yok. Sayın Cumhurbaşkanımız 'metal yorgunluk' dediler. Kolay değil, yoruluyorsunuz. O süreç içerisinde bir yorgunluk olabilir. Kanunen suç teşkil etmemesine rağmen bizim partimize uymayan bazı işler yapılmış olabilir. Bu arkadaşlara çekilmesi söylenmiş olabilir. Bakın Güneydoğu'da kayyum atandı. Beka burada.

'MELİH BEY'İ Mİ TAKİP EDEYİM?'

Mehmet Özhaseki: 5 sene önce Patnos Belediyesi'yle sözleşme yapılır. Para var mı? Yok. Bizim İller Bankası'ndan gelen paraları alıp, çantaya koyup, başka yerlere gidiyor. Bütün belediye başkanlarının arkasında 3 PKK'lı oturuyor. Apo'nun heykelini dikmekten bahsediyorlar. Siz demokratik olmanıza rağmen böyle bir şeye göz yumabilir misiniz? Bir belediye başkanı çıkıp diyor ki, 'burada özyönetim ilan edilmiştir, TC'yi istemiyoruz'. Ne yapalım yani devlet seyetsin mi?

Nagehan Alçı: Melih Gökçek'le ara sırada görüşüyorum dediniz. Siz 'Benim tarzım, üslubum Melih Gökçek'ten farklı' dediniz. Neden buna ihtiyaç duydunuz. Gökçek desteklerse kampanyanıza zarar verceğinizi mi düşündünüz?

Mehmet Özhaseki: Hayır öyle değil. Onun kendine has üslubu var. Polemikleri var. Siyasetin içinde bir tarz alıyor. Ben öyle değilim. Ne yapayım yani Melih Bey'i mi takip edeyim. Kayseri'de Battalgazi Mahallesi vardır, sola oy verirdi. Şimdi yüzde 60-70 bana oy veriyor. Oradaki cemevinin temelini atan benim.

'SENİN ÖZELİNLE HİÇBİR İŞİM YOK'

Mehmet Özhaseki:  Benim belediye başkanlığımda herkesi kucakladım. Ben Melih Bey'den farklıyım. Bu kınanacak bir şey değil.

Nagehan Alçı: Melih Gökçek, Mansur Yavaş'la yarışmıştı. Sizce rakibiniz bu farklılığa göre değişiklik gösteriyor mu?

Mehmet Özhaseki: Bizim rakip alışamadı bu duruma. O zannetti ki polemik olacak. Ben çıktım dedim ki 'Benim senin özelinle hiçbir işim yok'. Sonra kitapları bastırdım ve dağıttım. Rakiplerimin projelerini bekledim. Benim gibi projelerini söyleyip de imza atan bir rakip çıkmadı. Geçenlerde gazeteci arkadaşlarıma söyledim 'projesini söylesin de konuşalım'. Dedi ki, 'su paralarını düşüreceğim' dedi. Su parası bir tarifedir, proje değildir. Arkadaşımız hakikaten belediyeciliği bilmiyor. Mansur Yavaş'ın bütün dünyası geçmişteki seçimler üzerinden polemikle gitmek. 

Mehmet Özhaseki: Birkaç sene önce söylediği sözden dolayı ortaya çıkıp da 'Beyefendi böyle söylüyor suyu düşürelim mi' diyeceğiz.

Sevilay Yılman:Neredeyse belediye başkan adaylıkları ikili seçime döndü. Büyükşehirlerde bir cumhur ittifakı ve bir de millet ittifakı adayı var. Çeşitli anket sonuçlarını duyuyoruz, programa gelmeden önce Ankara'yı chack ettim. Mansur Yavaş CHP'nin adayı. Millet İtifakı'nın adayı. Kökleri sağ parti, MHP olduğu için sağdan da oy alabildiğini duydum. İkili rakip olarak düşünürseniz, siz Mansur Yavaş'ın sağdan oy alabilme potansiyelini durduramazsınız, seçimi kaybetme riskine... Sağdan oy alabilmesini kesebilecek misiniz?

Mehmet Özhaseki: CHP'nin yeni yönetimi algı operasyonuyla günü geçiriyorlar. Yapılan numara aynı. Başarılı bir sonuç alacaklarını sanıyorlar, orada yanılıyorlar. 'Biz öndeyiz, aldık' diye bir algı. Seçim günü geliyor, sandıklar açılıp, gerçekler yüzlerine çarpılınca hiç değişmeyen bahane var 'sandıklara sahip çıkamadık'. Ben bir tane oy nasıl çalınır bilemiyorum. Sandıklarda 8-10 görevli var, kameralar çalışıyor, onlarca imzayla YSK'ya teslim ediliyor. Bu nasıl bir iştir. İzmir'de kazanan CHP adayı hakimlere teşekkür ederek işe başlıyor. Bu önde olma numarası sadece orayı konsolide etmek için bir numara.

'CHP ÇIKIP DA HDP ORTAĞIMIZ DESE KİMSE BİR ŞEY DEMEZ'

Mehmet Özhaseki: O arkadaşımız MHP'lilere 'siz CHP'lileştiniz, ben sizden ayrılıyorum, Cihan Paçacı gibiler bu partiyi ele geçirdiler' diye suçluyor. Sonra çıkıp, CHP'den aday oluyor. CHP'liler 'adam sağcıyım diyor, CHP'den aday oluyor' diyorlar. CHP'li seçmenin büyük bölümünün Mansur Yavaş'a oy vermeyeceğini söylüyorlar. Ankara'da iki tane ileri gelmiş ittifak var. Biri bizim  diğeri CHP ile İYİ Parti. Bir de sakladıkları, söyleyemedikleri ortak var. O da HDP. Çıkıp yiğitçe söyleseler kimsenin diyeceği bir şey yok.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.