Özhaseki'den “Tuzla” açıklaması: Korkulacak bir şey yok

Özhaseki'den “Tuzla” açıklaması: Korkulacak bir şey yok

Çevre Şehircilik Bakanı Özhaseki, Tuzla'daki kimyasal atık olayına ilişkin, birçok sanayi tesislerinde, organize sanayide arıtma tesislerinin çok güzel çalıştığını belirterek, tehlikeli atık vasfı içerisinde bulunan yerlerin 7/24 izlendiğini söyledi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tuzla'daki kimyasal atık olayına ilişkin, "Şu an oradaki maddenin ne olduğu tespit edildi, ismi konuldu. Elbette şimdi soruşturma biraz daha daraltılıp, 'bunu kim kullanıyor, hangi araçlarla taşıttılar?' bu tespit edilecek. Şu anda korkulacak bir şey yok arkadaşlar her şeyi denetim altına aldıklarını söylediler" dedi.

-"SIKI TAKİPTEYİZ"-

Özhaseki, 600'den fazla tehlikeli atık dışarıya verdiğine inandıkları kuruluşların bacalarında, deşarjlarında devamlı takibin olduğunu belirterek, "Ama arada gözden kaçan bu gibi dışarıda vatandaşı rahatsız edecek, çevreyi kirletecek birtakım fiilleri işleyenler de var. Bunlar karşısında cezalarımız da ağır. En hafif ceza 637 bin liradan başlıyor 3 misline kadar çıkıyor bu cezalar. Arkasından işletmenin kapatılmasına kadar giden bir başka ceza daha gelebilir. Bu arada tabi ki olayı savcılıklarımız da soruşturuyorlar, onlar da kendileri açısından, Türk ceza hukuku açısından açılabilecek davaları açıp mutlaka takip edeceklerdir. İşin bizi ilgilendiren tarafı çevreyi kirletme hususu, insanlar rahatsız etme hususudur bu açıdan sıkı takipteyiz" açıklamasında bulundu.

-"HER ŞEY DENETİM ALTINDA"-

Tuzla'da kokuya neden olan maddenin ne olduğunun tespit edildiğini, isminin konulduğunu belirten Bakan Özhaseki, "Elbette şimdi soruşturma biraz daha daraltılıp, 'bunu kim kullanıyor, hangi araçlarla taşıttılar?' bu tespit edilecek. Bunlar tespit edildiği zaman ilgili işlemler başlayacak. Şu anda korkulacak bir şey yok, arkadaşlar her şeyi denetim altına aldıklarını söylediler. Hatta arkadaşlarımız bunun ulaşabileceği yerlerdeki, dışarıya çıkacağı yerlerdeki tehlike ne olur diye onu da tespit edip çalışmaları ona göre sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.