Özlem Ağırman: Çizmelerimizi giydik

Özlem Ağırman: Çizmelerimizi giydik

CHP’den istifa ettikten sonra Gelişim ve Demokrasi Platformu adı altında örgütlenen ve bu ad ile partileşme sürecine giren Özlem Ağırman siyasetcafe’ye açıklamalarda bulundu.

YCHP’nin politikalarına tepki gösteren Ulusalcı-Atatürkçü çizgideki isimler tek tek CHP’yi terk ediyor.

Bunlardan birisi de Özlem Ağırman.

Özlem Ağırman kuruluş aşamasında olduğu Gelişim ve Demokrasi partisinin çalışmalarına hız verdi.

Ağırman,yeni partisi ve istifa etti CHP ile ilgili siyasetcafe’den Doğan Ay’a konuştu.

Siyasi partilerin aklı kullanmasını dile getiren Ağırman, Türkiye’nin siyasi partiler çöplüğüne dönüştüğünü ifade ederek şunları söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun her alanda tutarsız davranışları CHP’ye çok şey kaybettirdi.

Özellikle aday seçimlerinde adalet ve hakkaniyet ilkeleri göz ardı edilerek tabanının fikirleri hiçe sayıldı. Bununla birlikte neidüğü belirsiz ve denetimsiz ittifaklar ve kumpaslar kuruldu.Taban küstürüldü ve içe kapandı. Genel merkezin hoyrat ekibi , Kılıçdaroğlu hanedanlığı, Ataşehir beyliği Oğuz Kağan Salıcı’nın 10 aralık safsatası CHP’ye büyük zarar verdi. CHP içinde kümelenen FETÖ’cü grupların temizlenmediğini ifade den Ağırman, “Öyle bir noktaya geldi ki, artık çizmelerimizi giyme zamanı geldi” dedi.

Anadolu’ya yelken açmak gerektiğini söyleyen Ağırman, Gelişim ve Demokrasi Platformu’nun Merkezi İstanbul olmak üzere birçok il ve ilçede örgütlenmiş olduğunu söyledi.

Platforma yoğun ilgi olduğunu ifade eden Ağırman,” yetenekli ve akademisyen kadrolarımızla partimizi kuracağız. Türkiye’nin birikmiş ve sancılı meselelerine çözüm getireceğiz. İşsizlik ve eğitim konuları önceliğimiz olacak. Eğitimde Atatürk’ün Milli Eğitim modelini uygulayacağız, ekonomide üretime dayalı ekonomik sistem ile işsizliği ve yoksulluğu aşacağız.” İfadelerini kullandı.

 

 

ozlem-agirman-siyasetcafe.JPG

 

ÖZLEM AĞIRMAN KİMDİR?

1989’da Mimar Sinan Üniversitesi / Mimarlık Fakültesi / Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun. Yabancı dili İngilizce.

 

Şehir Plancıları Odası’nın kayıtlı üyesi ve bir dönem kurullarında görev yaptı; 1990-1999’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Planlama ve İmar Müdürlüğü, Şehir ve Bölge Planlama Müdürlüklerinde görev yaptı.

1999’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden istifa ederek eşi (merhum) Mimar M. Tekin Ağırman ile birlikte ÖZ-TEK Ağırman Şehir Planlama ve Mühendislik İnşaat Tic. Ltd. Şti’yi kurdu.

1999’da memuriyetten ayrıldıktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi oldu. 2001- 2003 tarihlerinde CHP Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 2003-2005 tarihleri arasında CHP Tuzla İlçe Yönetim Kurulu İlçe Sekreterliği görevini yaptı.

2015’de Tuzla İlçesi Tema Vakfı Temsilciliğini arkadaşlarıyla beraber oluşturup, gönüllü çalışmalara başladı.

Aynı zamanda bir sanatçı olarak iki albüm çıkardı.

Sevgili eşi, Mimar M.Tekin Ağırman’ı 10 Şubat 2015 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu kaybetti. M. Tekin Ağırman yıllarını verdiği partisi ve ulaşmaya çalıştığı hedefleri ile hala yüreğimizde yaşıyor. Onun bıraktığı izler hala taze, sosyal demokrasiyi yaşatan, bugünlere getiren değerlerinin bayrağını da ileri taşımayı görev biliyor.

 

 

ozlem-agirman-001.JPG

 

“ÇÖL FİLİZİ” kitabında bahsettiği görüşler, felsefi yapı, CHP ile ilgili düşüncelerini de yansıttı, güncel siyasi gelişmeler için önerilerde bulundu.

Mağdur toplulukların öncüsü oldu, #EYT Mağdurları topluluğunun kuruluşundan bu güne gelişmelerine, büyümelerine katkı verdi.

1 Kasım’da 26. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde, müzik uğraşlarıma son vererek CHP’den aday adayı olarak siyasi yolculuğuna devam etti.

1 Kasım 2015 seçimlerinden itibaren de bir sonraki seçimlerde milletvekili adayı olmak için ara vermeden çalışmalarına başladı.

27. Dönem milletvekilliği seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekilliği Aday Adayı oldu.

24 Haziran seçimlerinden sonra, demokratik bir kurultayı talep etmek ve parti içi muhalif çizgisi nedeniyle başka pek çok partili gibi disiplin kuruluna verildi. İstanbul İl Disiplin kurulunun “İhraç ” kararı sonrasında YDK ya başvurmadan CHP de istifa etti.

Bugün siyasi çalışmalarını, demokrasi, değişim, gelişim ve refah çizgisinde sürdürmektedir.

 

 

Doğan AY

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.