Padişah Vahdettin'e hakaret ettiği iddia edilen Tunç Soyer'e soruşturma!

Padişah Vahdettin'e hakaret ettiği iddia edilen Tunç Soyer'e soruşturma!

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde yaptığı konuşmasında Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin'e hakaret ettiği iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e soruşturma başlatıldı.

Son padişah Vahdettin’e hakaret ettiği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Soyer'e İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde, Atatürk'ten alıntı yaptığı sözlerle Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin'i eleştirdiği için soruşturma açıldı.

Bakanlık konuya ilişkin iki müfettiş görevlendirdi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nin 16 Kasım'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği yazıda, Soyer'in 9 Eylül'deki konuşmasına ilişkin soruşturma açıldığı öğrenildi.

 

Soyer'in o günkü konuşması ise şöyle:

 

'100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençler, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular.'

 

KONUŞMANIN GÖRÜNTÜLERİ DE İSTENDİ

 

Soyer'in kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçunu işlediği ileri sürüldü. Müfettişler belediyeden Soyer'in konuşmasının görüntülerini istedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.