Pakistan'da 'Özgürlük mücadelesi': Halk sokağa döküldü

Pakistan'da 'Özgürlük mücadelesi': Halk sokağa döküldü

Pakistan'da hükümetten güven oyu alamayan Imran Khan'ın başbakanlık görevinden alınmasını protesto eden binlerce vatandaş sokağa döküldü.

Türkiye'nin en yakın müttefiklerinden biri olan ve özellikle savunma alanında bir çok iş birliği alanı yaratılan Pakistan'da, ABD'nin tehdit mektubunun ardından muhalefet şüpheli bir oylamayla Başbakan İmran Han'ın hükümetini düşürmüştü. Pakistanlı vatandaşlar, ülke genelinde protesto gösterileri düzenlemek için sokaklara akın etti.

Pakistan Tehreek-i-Insaf partisi (PTI) destekçileri, önceki gece güvensizlik oyu ile eski Başbakan ve PTI Genel Başkanı Imran Khan'ın görevden alınmasını protesto etmek için ülkenin çeşitli şehirlerinde mitingler düzenlemeye başladı.

Gösterilerin yapıldığı şehirler arasında Karaçi, Peşaver, Malakand, Multan, Khanewal, Hayber, Jhang, Quetta, Okara, İslamabad, Lahor ve Abbottabad yer aldı. Bajaur, Aşağı Dir, Shangla, Kohistan, Mansehra, Swat, Gujrat ve Mandi Bahauddin'de de var.

 

 

İTHAL REJİM DEĞİŞİKLİĞİ KOMPLOSU

 

Günün erken saatlerinde Khan, bugün "İthal rejim değişikliği komplosu" olarak adlandırdığı girişime karşı bir "özgürlük mücadelesinin" başlangıcını işaret ettiğini tweetledi. Destekçilerini harekete geçirmek için "kendi egemenliğini ve demokrasisini koruyan her zaman halktır" dedi.

 

'KİTLESEL HAREKETE LİDERLİK ETMEZSE HAİNDİR'

 

PTI sözcüsü Fawad Chaudhry, günün erken saatlerinde İslamabad'da medyaya konuşurken, insanları yatsı namazından sonra protesto düzenlemeye çağırmıştı. Khan'ın kitlesel bir harekete liderlik etmemesinin "ülkenin siyasetine ve anayasasına ihanet" anlamına geleceğini söyledi.

Parti daha sonra, saat 21:30'dan itibaren ülkenin dört bir yanındaki şehirlerde yapılması planlanan çeşitli protestoların bir programını yayınladı.

 


Siysetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.