Pandemi sonrası arsaya talep katlandı!

Pandemi sonrası arsaya talep katlandı!

Pandemi sonrası arsaya talep katlandı! İşte potansiyeli en yüksek olan iller!

Gaboras Genel Müdürü Kurtuluş Altun, pandemi ile yatırım tercihlerinin şehirlerden uzak doğayla iç içe bölgelere kaydığını söyleyerek, "Yaz mevsiminin 3 ayında Türkiye çapında 89 milyar liralık arsa satıldı. Fiyat, 2019'un aynı dönemine göre yüzde 35 yükseldi" dedi.

ProjEkspert Gayrimenkul Kurucusu Emel Akbaş İdikut, “Bu nedenle Türkiye genelinde arsa ve tarla yatırımları son 6 ayda yaklaşık 30 kat artmış durumda. Talebin en çok yoğunlaştığı iller İzmir, Çanakkale, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Edirne oldu" dedi. Fiyatların Çanakkale'de köprü yatırımının da etkisiyle yüzde 50'lerin üzerinde, İstanbul-İzmir otoyol projelerinin etkisi ile İzmir'de yüzde 35'in üzerinde artış gösterdiğini söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Mart, Nisan ve Mayıs aylarında evlere kapanan vatandaşlar, arsa yatırımlarını hızlandırdı. Türkiye çapında geçen yılın haziran, temmuz ve ağustos aylarında 46 milyar TL‘lik arsa satışı yapılırken, bu yıl aynı dönemde satışlar 89 milyar TL’ye ulaştı. İşte arsada potansiyeli en yüksek olan iller!

ProjEkspert Gayrimenkul Kurucusu Emel Akbaş İdikut, Gaboras verilerine göre sadece İstanbul'da 2020 yılı başından beri 109.524 adet arsa/tarla satış işlemi gerçekleştiğini kaydetti. Bundan sonraki süreçte kıyı bölgelerinin arsa yatırımı açısından her zaman revaçta olmaya devam edeceğini belirten İdikut, onun haricinde çiftlik ve sanayi yatırımları açısından da bölgesel değişiklikler olabileceğini söyledi.

Tekirdağ

Adana

Antalya

Burdur

Bitlis

Malatya

Denizli

İzmir

Kütahya

Batman

Diyarbakır

Gaziantep

Çankırı

Karaman

Niğde

Düzce

Karabük

Sinop

Bilecik

Kocaeli

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.