Para derdine düştüler! Menzil'in ölen şeyhinin büyük oğlu bağış toplamaya başladı

Para derdine düştüler! Menzil'in ölen şeyhinin büyük oğlu bağış toplamaya başladı

Menzil şeyhi Abdülbaki Elhüseyni’nin büyük oğlu Abdülsaki Elhüseyni’nin iki hafta önce kurduğu Nezir Derneği bağış adı altında para toplanmaya başlandı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Rıfat Kırcı'nın haberine göre Menzil cemaatinde gavs olarak bilinen şeyh Abdülbaki Elhüseyni’nin ölmesinin ardından oğulları arasında başlayan örgütlenme yarışı hız kazandı.

Ölen şeyhin büyük oğlu Abdülsaki Elhüseyni’nin kurduğu Nezir Derneği bağış adı altında para toplanmaya başlandı.

 

SOSYAL MEDYADA IBAN PAYLAŞIYORLAR


Tarikat üyeleri henüz iki hafta kadar önce faaliyetlerine başladığını açıklayan Nezir Derneği’ne ait olduğunu belirttikleri IBAN adresini sosyal medyada paylaşarak herkese bağış yapma çağrısında bulunuyor.

Ancak derneklerin izin almadan bağış toplaması için “kamu yararı gözeten dernek statüsünde” olması ya da valiliklerden izin alması gerekiyor. Nezir Derneği bu statüde bulunmazken 81 ilin valiliğinden izin alıp almadığı bilinmiyor.

 

‘İZİN VERİLDİ Mİ?’


Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, “Bu yapıların ülkemizde çok rahat hareket edebildiklerini biliyoruz. Bu derneğin en büyük mülki amirden izin alması gerekiyor. Valilikten izni olmalı. Bağışı 81 ilden topluyorsa 81 ilin valiliği ya da İçişleri Bakanlığı izni olmalı” değerlendirmesinde bulundu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.