Para kaçırmada yeni yöntem Elmas ticareti! Dönen para milyarlarca dolar

Para kaçırmada yeni yöntem Elmas ticareti! Dönen para milyarlarca dolar

Yurt dışına para kaçırmak isteyenlerin yeni yöntemi elmas ticareti...Bu kişilerin yurt dışında elmasları yeniden paraya çevirip bankalara yatırdığı ifade ediliyor.

Yurt dışına para kaçırmak isteyenlerin kayda girmemek için Türkiye’de elmas alıp yurt dışına çıkardığı öne sürüldü.

Bu kişilerin yurt dışında elmasları yeniden paraya çevirip bankalara yatırdığı ifade ediliyor.

Elmas yoluyla yurt dışına para kaçırma işlemi şöyle gerçekleştiriliyor:

Elmasta vergi yok. Bu nedenle ülkeye rahatça sokulabiliyor. Dışarıya çıkarması da kolay. Yurt dışına para kaçırmak isteyenler elmas işi yapan kuyumculardan milyonlarca dolar değerinde elmas alıyorlar.

Milyonlarca liralık elmasları ya boyunlarına takıp, ya da çantalarına koyup yurt dışına çıkarıyorlar. Orada tekrar paraya çevirip bankaya yatırıyorlar. Bu yolla hiç kayda girmeden milyonlarca doları rahatça yurt dışına çıkarıyorlar. Bir gözlük kabında bile milyonlarca dolarlık elmaslar taşınabiliyor.

 

ELMASLAR FARKLI KİŞİLER TARAFINDAN ALINIYOR

 

Alımlar çoğunlukla aynı kişi ile yapılmıyor. Farklı kişilere aldırılan elmaslar toplanıyor. Bu yolla bir kişi fazla dikkat çekmeden yüz milyonlarca dolarlık elmas alıp yurt dışına çıkarabiliyor. Alımlarda ödemelerin bankacılık sistemi üzerinden yapılması tercih edilmiyor. Banka hesap hareketleri incelenince olay açığa çıkacağı için ödemelerde nakit kullanılıyor.

Aynı kişi farklı kişiler üzerinden elmas topladığı için gerçek sahibini bulmak da zorlaşıyor. Son dönemde elmas alımı yapan isimler daha çok son yıllarda zengin olmuş kişiler. Bunlar büyük elmasları tercih ediyorlar. Bir parçası on milyonlarca dolar değerinde olanlar.

 

KÜÇÜK PARÇALARI TERCİH EDİYORLAR

 

Bir de küçük parçacılar var. Genelde belli görevlerde bulunan bürokratlar. Bunlar 100 bin dolarla bir milyon dolar arasındaki küçük parça elmasları alıyorlar. Küçük elmasları alanlar içinde servetlerinin boyutunu küçültmek isteyenler de var.

Meşru olmayan yollarla elde edilen gelirler bankalarda tutulursa tehlikeli. Evde saklamak da sıkıntı yaratabiliyor. başka yerlerde nakit olarak saklamada da sorun yaşanabilir. Bu nedenle küçük parçalarla çok büyük paraları gizleyebilmek mümkün. Elmas bunun için en iyi yöntem olarak değerlendiriliyor.

 

MİLYARLARCA LİRA DÖNÜYOR

 

Bu işte milyarlarca dolarlar dönüyor. Kendini küçük işletme olarak gören bir elmas satıcısının cirosu bir milyar dolar civarında. Bu piyasadaki büyüklerin cirosunun ise on milyarlarca dolar olduğu bildiriliyor. Elmasa ilgi artınca yeni yöntemler de gelişmiş. Bu yolla yurt dışına para çıkarmak isteyenler Türkiye’de parasını ödüyor. İstediği miktarda elması da istediği ülkede teslim alıyor.

Güven sağlamak için de özel yöntemler uygulanıyor. Elmas tedariği de genellikle Dubai üzerinden sağlanıyor. Sahtecilik korkusu da var. Ancak bu piyasada sahteciliğe teşebbüs edenler anında eleniyor ve çok ağır bir şekilde cezalandırılıyor. Ayrıca elmaslar sertifikalı olduğu için gerekli güvenceler veriliyor. Elmas yoluyla yurt dışına para çıkarma konusu güvenlik birimlerinin de gündeminde. Konuyu yakından takip ettikleri ifade ediliyor.

 


siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.