Paralel Yapının imamları tek tek kaçıyor

Paralel Yapının imamları tek tek kaçıyor

Paralel yapının imamları firarda! İşte yapı içindeki genel gelişmeler ve son yaşananlar...

 
Paralel yapılanmaya yönelik derinleştirilen soruşturmalar sonrası, "paralel adalet bakanı" gibi çalışan yargı imamı Ahmet Can ABD'ye gitti. Emniyet imamı Kozanlı Ömer ise kayıplara karıştı.


Paralel devlet yapılanması ile ilgili soruşturmaların başlaması, cemaatin en önemli iki imamının sırra kadem basmasına neden oldu.

Paralel devletin emniyet ve istihbarat imamı Kozanlı Ömer lakaplı O.H.Ö. evini değiştirirken, yargı imamı Ahmet Can ise 10 Ocak'ta ABD'ye uçtu. Eşi ve çocukları ise 22 Ocak'ta ABD'ye gitti. Edinilen bilgilere göre Can, Pensilvanya'ya Fethullah Gülen ile son gelişmeleri değerlendirmek üzere gitti.

Sabah Gazetesi, Ahmet Can'ın, Türkiye genelinde yargının en üst imamı pozisyonunda olduğunu iddia etti.

DİĞER İMAM DİNLETTİ

Ahmet Can, İstanbul'da yaşayan bir avukat... 'Paralel adalet bakanı' gibi çalışıyor. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve yüksek yargı organları başta olmak üzere adli kurumlardaki bütün paralel devlet mensupları bu kişiye bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

KRİTİK SÜREÇLERİN KARAR VERİCİSİ, NİŞANTAŞI'NDA OFİSİ VAR

Ahmet Can -17 Aralık operasyonu da dâhil- Türkiye'yi sarsan soruşturmalar başta olmak üzere kritik bütün yargısal süreçlerin karar vericisi konumunda. İstanbul-Nişantaşı'nda bir ofisi bulunan Ahmet Can, aynı zamanda İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı. Can, bu kurulda pek çok önemli karara imza attı. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre paralel devletin emniyet ve istihbarat imamı O.H.Ö., yargı imamı Ahmet Can'ın telefonunu bir dönem Emniyet'ten bile gizleyerek dinlettirdi.

Kozanlı Ömer lakaplı imam O.H.Ö., 2007'de çıkan Nokia N70 model telefonlardan alıp cemaatten bazı kişilere hediye etti. Bu kişilerden en önemlisi ise yargı imamı Ahmet Can idi. Telefonun içine konuşmaları paralel bir telefonla dinlemeye yarayan casus program yerleştirilmişti. Ahmet Can bu telefonu bir süre kullandı, ancak sonra dinlenildiğini öğrenince olaydan duyduğu rahatsızlığı Fethullah Gülen'e aktardı. Kozanlı Ömer'in, Ahmet Can'ı polisteki adamlarına talimat vererek değil, hediye telefonla dinletmesinin sebebi ise dinlemeyi polisten bile gizlemek istemesi.

HABERAL'DA DA ROLÜ VAR

Edinilen bilgilere göre Ergenekon davası sanığı Mehmet Haberal'ın tahliyesinde de Ahmet Can'ın rolü var. Ahmet Can'ın Haberal'ın tahliyesinden önce Haberal'dan gelen notları Fethullah Gülen'e ulaştırdığı belirtildi. Bu haberleşmeden Sevil Sabancı'nın da bilgisinin olduğu kaydedildi. Bilindiği gibi devlet içinde ama devlet hiyerarşisinden ayrı biçimde örgütlenmiş yapının en önemli kurumu imamlık.

Sabah'ın cemaatte bir dönem imamlık yapmış isimlerden edindiği bilgilere göre cemaatte şu anda iki büyük şehrin imamı olarak görev yapan A.K. İstanbul imamı, C.K. ise Ankara imamı.

İL, EYALET, BÖLGE...

İmamlık yapılanmasında iller; büyük ve küçük iller olarak ikiye ayrılıyor. Büyük illerin altında en az iki olmak üzere eyaletler bulunuyor. Her eyaletin en az üç büyük bölgesi var. SABAH'ın görüştüğü bir eski imamın verdiği bilgiye göre paralel devlet örgütlenmesinde en önemli unsur, 'mahrem hizmetler' adı verilen özel sınıf. Mesela Kozanlı Ömer ve Ahmet Can 'mahrem hizmetler' sınıfından…

MAHREM HİZMETLER SINIFI

Bu sınıf, cemaat içinde de bir paralel yapılanma gibi çalışıyor. Harp okulu, siyasal bilgiler, hukuk ve polis akademisi mezunu olanlardan başlayarak önemli pozisyonlardaki kişiler paralel devlette bu sınıfın mensubu olarak görülüyor.

Bu sınıfın mensuplarına özel önem veriliyor. Türkiye'yi beş bölgeye ayıran yapıda her bölgeden, ilden, ilçeden ve semtten sorumlu imamlar var.

KUVVET KOMUTANI BİLE VAR!

Ayrıca her devlet kurumundan sorumlu imamlar da bulunuyor. Bunun yanı sıra askeri makamların paralel versiyonları da yapılanma içinde kullanılıyor. Mesela askerlikle ilgisi olmayan biri paralel devlet içinde kuvvet komutanı olarak anılabiliyor.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Cemaate yakın işadamı İ.K., işadamı ortağı Mübariz Mansimov'u Pensilvanya'ya Fethullah Gülen'le görüşmeye götürdü mü?

Mansimov, cemaatin 'altın çocuk'larından biri olarak bilinen ve şu anda Güneydoğu'da bir ilde görev yapan polis şefi M.E.'yi 22-24 Kasım'da Bakü'de ağırladı mı?

Kozanlı Ömer, Dubai ve Erbil seyahatlerinde kimlerle görüştü ve hangi işleri bağladı?

Kozanlı Ömer, cemaate yakın işadamı A.İ.'nin özel uçağıyla yurtdışına gidiyor muydu?

Kozanlı Ömer, bu seyahatlerde Türkiye'den çıkışta başka, yabancı ülkeye girerken başka pasaport kullanıyor muydu?

Bundan Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Daire Başkanı Coşgun Çakar'ın haberi var mıydı?

Coşgun Çakar, İstihbarat Dairesi'nde uzun süre görev yaptığı halde sadece yaklaşık 8 ay süreyle Yozgat'ta polis okulunda öğretmenlik yaptı. Ama neden Şark görevine gitmedi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.