Paraşütle Türkiye rekoru: Tam 9 saat boyunca...

Paraşütle Türkiye rekoru: Tam 9 saat boyunca...

Milli paraşüt sporcuları Serdar Tur ve Hüseyin Tanrıverdi, Ankara’dan Mersin’e bir çok ilki içerisinde barındıran bir uçuş gerçekleştirdi.

Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Takımı sporcuları Serdar Tur ve Hüseyin Tanrıverdi 22 Temmuz'da yaptıkları uçuşla Türkiye tarihine geçti.

YERDEN 3 BİN METRE YÜKSEKLİKTE

 

Ankara'dan havalanan Tur ve Tanrıverdi, yaklaşık 9 saat süren yolculukları sonucunda yere hiç iniş yapmadan Mersin'e ulaşabilmeyi başardı. Yerden 3 bin metre yükseklikte 375 kilometrelik mesafeyi kat eden milli sporcular bu alanda en uzun mesafeyi aşan ilk paraşütçüler olarak tarihe geçip rekor kırdı. Rekorun sahiplerinden Ankara Yamaç Paraşütçüleri Spor Kulübü ve Uçuş Kulübü Antrenörü Serdar Tur ise tarihe geçen uçuşta yaşadığı anları anlattı.

“Hazırlıklarımız bayram öncesinde başladı”


Haylindeki uçuşlardan birisini gerçekleştirdiğini söyleyen Tur, “Mersin'e uçmak zaten bir hayalimizdi. Özellikle İç Anadolu'dan Akdeniz'e uçmak gerçekten kolay bir şey değil. Toros'ları geçmek çok büyük bir şey. Bu bir rekor uçuşuydu. Crosscountry dediğimiz, bir şehirden başka bir şehre hiç durmadan uçmak deniliyor. Zaten hep aklımızdaydı. Rekor kırmaya çalışıyoruz, bu da onlardan biriydi. Ben 2008 yılından beri yapıyorum bu sporu. Bu rekor uçuşunu yapmak tecrübe istiyor. Bayramdan önce hava durumunu incelemeye başladık. Havanın uygun olacağını gördük. Denemek istedik. Hazırlıklarımız bayram öncesinde başladı” diye konuştu.

“Her şehirde de bambaşka bir hava durumu vardı”


Yaşadıkları en büyük zorlulukların hava şartları olduğunu belirten Tur, “Uçuş kolay değildi. Bir sürü şehir geçtik. Ankara'dan kalktık oradan Konya, oradan Karaman, oradan da Mersin'e uçtuk. Farklı şehirler geçtik. Her şehirde de bambaşka bir hava durumu vardı. Bazen güçlü bazen zayıflayan bir hava vardı. Özellikle Karaman'da ineceğimizi sandık. Hava tamamen kapalıydı. Bizim için biraz daha açık olması gerekiyor. Orada biraz zorlandık. Orayı da geçtik. Daha sonra Mersin'e indik, Mut Vadisi'ne geldik. Mut Vadisi'nde zaten kot farkı da var. Oranın iklimi direkt değişti. Orada biraz zorlandık. Özellikle bizi zorlayan durumlardan biri de havanın kararması oldu. Daha da uçabilirdik, hava karardı. İneceğimiz yeri görmüyorduk. Böyle sıkıntılar oldu” ifadelerine yer verdi.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.