Parti Genel Başkanları Necmettin Erbakan anmasında buluştu

Parti Genel Başkanları Necmettin Erbakan anmasında buluştu

23'üncü Başbakanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ölümünün 10'uncu yılında Saadet Partisi'nin düzenlediği etkinlikle Ankara'da anıldı. Temel Karamollaoğlu'nun partinin adından başka Erbakan'ın dünya görüşüyle ortak yanı ise sorgulanıyor.

Anma etkinliğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan, BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Anma etkinliğinin açılış konuşmasını Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptı. Saadet Partisi'nin çizgisinin Erbakan'ın çizgisi olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, Erbakan'ın hiçbir zaman ötekileştirmediğini, farklı siyasilerle birlikte hükümetler kurduğunu, ittifaklar yaptığını belirtti.

Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

ŞÜKRANLA ANIYORUM

Bundan 10 yıl önce 27 şubat 2011 tarihinde milyonlarca insanın duaları eşliğinde ebedi hayata uğurladığımız Erbakan hocamızı bugün bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bu buluşmamızın, ülkemizin ve tüm insanlığın saadetine vesile olmasını cenab-ı haktan niyaz ediyorum.

YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE HEDEFİNİ ANLAMAYA ÇALIŞTIK

Erbakan Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu yıl farklı bir yönüyle Erbakan hocamızı anlamaya, değerlendirmeye çalışacağız. 10 yıldır düzenli bir şekilde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerde ilim adamı olarak Erbakan’ı anlamaya çalıştık. Bir yıl fikir adama olarak Erbakan’ı anlamaya çalıştık. Siyaset ve devlet adamı olarak da Erbakan’ı anlamaya çalıştık. Bir yıl dürüstlük ve nezaketini, bir başka yıl ahlak ve adalet anlayışını yorumlayarak hayat mücadelesinden ve yaşantısından dersler çıkartmaya çalıştık. Bu yıl ise Erbakan hocamızın en büyük hedeflerinden birisi olan yaşanabilir bir Türkiye hedefini anlamaya, değerlendirmeye çalışacağız.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan'ın siyasetin üstünde bir değer olduğunu ifade etti. Erbakan'ın karakteriyle ilham veren bir insan olduğunu belirten Ünal, "Verdiği siyasi mücadele ile ki siyasetin en büyük şahsiyet sınavı olduğunu bize hatırlatarak şahsiyetinden, kavgasından, imanından, iddiasından asla taviz vermeden yolculuğuna devam etmiştir" dedi.

Toplantıya katılan bazı izleyiciler ise Temel Karamollaoğlu'nun partinin adından başka Erbakan'ın dünya görüşüyle ne ortaklığı olduğunu sorguladı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum