Partide İP'ler kopuyor! Kongre sonrası 18 vekil harekete geçti

Partide İP'ler kopuyor! Kongre sonrası 18 vekil harekete geçti

CHP'li eski milletvekili Barış Yarkadaş, İYİ Parti'de yapılan kongrenin ardından 18 milletvekilinin birlikte hareket etme kararı aldığını belirtti.

CHP 26. Dönem milletvekili olan gazeteci Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır’ın Halk TV'deki programında yaptığı çarpıcı İYİ Parti çıkışıyla gündeme oturdu.

 

İYİ Partili vekillerin toplantı yaptığını söyleyen Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

 

"İYİ Parti’de bugün 14 milletvekili Zoom üzerinden toplantı yaptı. 4 kişinin de mazeret gösterip gelmediğini öğrendim. Bu milletvekilleri pazar günü yapılan kongredeki tartışmaları ve partinin götürülmek istendiği istikameti konuştu."

 

"Bir milletvekili ile konuştum" diyen Yarkadaş, kendisine şu sözleri aktardığını belirtti:

 

"Biz İYİ Parti kurulurken böyle bir şey hayal etmedik. Delegeye müdahale etme, delegeyi kontrol etme gibi. Delegenin bu denli yönlendirilmesini hayal etmedik. Partinin çizgisinin farklı bir yere çekilmesinden endişeleniyoruz."

Barış Yarkadaş'ın açıklamaların ardından programa bağlanan 4 İYİ Partili isim siyaset gündemine dair konuştu. 4 isim de Yarkadaş'ın gündeme oturan İYİ Partililerin toplantısı hakkında tek kelime dahi etmeyerek ne doğrulama ne de yalanlama yaptılar.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.