Partililer örgütlendi! İYİ Parti'ye SMS operasyonu

Partililer örgütlendi! İYİ Parti'ye SMS operasyonu

İYİ Parti'de peş peşe yaşanan istifaların ardından şimdi de SMS krizi patladı. Parti mensuplarına yönelik atılan istifa mesajlarının üzerine İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu açıklama yaptı.

İYİ Parti içinde CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği önerisinin reddedilmesi, partide ardı ardına istifaların gelmesine neden oldu.

Ankara ve İstanbul için istisna yapılması gerektiğini düşünen parti mensupları ya istifa etti ya da parti merkezi tarafından istifaları istendi. Bu istifa dalgası, üyelere gönderilen "istifa süreci" konusundaki bilgilendirme mesajıyla bir kriz meydana getirdi.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından bu mesajlardan birini paylaştı.

Mesajda, "Sayın üyemiz, İstanbul milletvekilimiz Salim Ensarioğlu ile Diyarbakır İl Teşkilatımız İyi Parti’den istifa etmiştir. Siz de istifa etmek isterseniz e-devlet üzerinden Siyasi Parti Üyeliği İptal Başvurusu menüsünden İyi Parti’den istifa edebilirsiniz" ifadeleri yer alıyor.

 

Kavuncu, "Bu tip mesaj gönderilenlerin sayısı artıyor. Gerekli tedbiri alıyoruz" diyerek şunları ekledi:

 

“Bunların sebebi de çok belli, önceki akşam katıldığım canlı yayında gerçek sayıları ve gerekçelerini açıklayınca delege ve siyaset ağalarının üyelerimizi maraba zannettiği gerçeği de ortaya çıktı. Bu siyasi düzeni, eskimiş siyaset anlayışını değiştirmemiz lazım. Bunun da yolu çağa uygun bir Siyasi Partiler Kanunu'ndan ve demokrasinin daha fazla dijitalleştirilmesinden geçiyor. İradeniz kimsenin ipoteği altında değil, hür ve müstakil budur!”


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.