'Pazar günü açıklayacağım' demişti! Soylu'dan İstanbul için beklenen kayyum açıklaması

'Pazar günü açıklayacağım' demişti! Soylu'dan İstanbul için beklenen kayyum açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kayyum atamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında Yeni kayyum atamaları olacak mı? HDP'ye yönelik protestoları nasıl değerlendiriyor? Kadına şiddet konusunda yeni çözüm önerileri var mı? Suriyelilerin durumu, PKK ve FETÖ ile mücadele, yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlar ve gündeme dair yanıtları en çok merak edilen soruları yanıtladı.

Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde;

ABD İLE ORTAK DEVRİYE

Türkiye burada önleyici, düzenleyici bir rolü ve pozisyonu yönetiyor. Bölgede Türkiye, tarihsel sorumluluğunu yerine getiriyor. Burada işimizin kolay olmadığını söylemeliyiz. Bu coğrafyanın tam kalbindeyiz ama aynı zamanda bu coğrafyanın geçiş noktasıyız. Bugün eğer Amerika, Fırat'ın doğusunda bizim silahlı kuvvetlerimizle devriye yapmayı kabul ediyorsa bu Türkiye'nin girişimiyle oluşmuştur. Orada güvenli bir bölge oluşuyorsa bu Türkiye'nin ortaya koyduğu çabalarla ortaya çıkmıştır. 

AVRUPA'YA KAÇAN FETÖ'CÜLER

Yunanistan burada FETÖ’cüler için bir geçiş ülkesi. On binlerce insan sınırı geçti, biz bunların bir çoğunu yakalıyoruz. Bu yıl 8 bin kişi sınırdan Yunanistan’a geçti. Yunanistan bunlardan yakaladıklarını Türkiye sınırına bıraktı ancak aralarında bir tane FETÖ üyesi yok.

Yurt dışından bir teröristin bile getirebilmesi bile Türkiye'nin gücünü gösterir. Türkiye bu konuda çok önemli adımlar atıyor. İğneyle kuyu kazdığımızı bilmenizi isterim. Çok zor bir coğrafyada mücadele ediyoruz. Son dönemde ciddi bir terör olayı olmadı. Güvenlik birimlerimiz FETÖ'den arınınca terörle mücadelemizde daha sağlam adımlar atabildik. 

suleyman-siyasetcafe-002.jpg

Yerli silahlarımız terörle mücadeleyi ilerletti. Güvenlik güçlerimizin öz güvenini arttırdı. Teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz. Bir saniye yüz bin fotoğraf tarayabiliyor ekiplerimiz. Geçen yıl 361 olay engellemişiz, bu yıl bu sayı 182'ye ulaşmış durumda. Daha dün 5 kilo TNT patlayıcı ele geçirildi.

TUNCELİ'DE DAĞLARDA 65 TERÖRİST VAR

Ben dün Tunceli'deydim. Bundan bir iki yıl öncesine kadar Aliboğazı'na, Pülümür Deresi'ne girmek mümkün değildi. Yaptığımız mücadelelerle bölgeyi büyük oranda terörden arındırdık. Tunceli'de şuanda dağlarda 65 tane terörist var. Bunun 13 tanesi TİKKO, 52 tanesi de PKK'lı. 

BELEDİYELERE ATANAN KAYYUMLAR

Bu işin doğrusu geçici görevlendirilen belediye başkanları. Kayyım başkan değil burada geçici olarak vekil atanması söz konusu. Yasalarda bu kanun net bir şekilde belirtilmiştir. Teröre bulaşan belediye başkanlarına yapılan işlemlerin hepsi anayasaya uygun. Önceki davalarda 237 yıl 237 ay hapis cezası verildi. Bir kişinin seçilmiş olması istediğini yapabilme özgürlüğünü getirmez. 

Görevden alınan Diyarbakır belediye başkanı; terörist cenazesine gideceksin, teröristin ismini caddene vereceksin. Teröristlere ilaç sağlayacaksın, onları tedavi edeceksin. Personel kimlik kartlarından ay yıldızlı bayrağı gelir gelmez çıkartacaksın. CHP'li kardeşlerime sesleniyorum; bunu hazmedebiliyor musunuz. Ben hazmedemiyorum. Bunlar olduğunda gereken yapılır. Görevden alınan Diyarbakır belediye başkanının 8 tane soruşturması var. Şüpheler kuvvetli olmasa bu adımlar atılmazdı.

Kayyımlar atandıktan sonra bu bölgelerde yapılan çalışmaları görüyoruz. Tunceli'de tekstilde çalışacak adam bulunamıyor. Ağrı'da binlerce kadın için iş istihdamı sağlandı. Biz çocuklarımızı korumak zorundayız.

suleyman-siyasetcafe77.jpg

İSTANBUL İÇİN KAYYUM AÇIKLAMASI

İstanbul seçmeninin tek bir isteği var, İBB'nin hizmet etmesidir. Bir belediye Türkiye ile ilgili iğneleyici laflar etmek için göreve getirilmez, seçilmez. 

Önce işinizi yapacaksınız, biz güneydoğudaki belediyerin alınmasının terörle irtibatı olduğunu ifade ettik. İstanbul'daki seçmenin meşruiyetsizliğine cüro etmek söz konusu olamaz. 

Diyarbakır, Van ve Mardin'de teröre karşı bir mücadele veriyoruz.Teröristlere destek veren,onların çıkarları doğrultusunda hareket edenleri uyarmak benim hakkım ve görevimdir:. 

Terör örgütüne moral verenlere iki üç söz söyleme hakkımız da bırakın olsun.

'İSTANBUL VE ANKARA İÇİN SÖZ KONUSU DEĞİLDİR'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara ve İstanbul için kayyum atamasının söz konusu bile olmadığını açıkladı.

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.